75 процента от законите, които се гласуват в българския парламент

...
75 процента от законите, които се гласуват в българския парламент
Коментари Харесай

Петър Витанов: На европейските избори ще се родят алтернативи на ...

„ 75 % от законите, които се гласоподават в българския парламент са функционалност на европейското законодателство. Не може да се подценява работата в Европейския парламент, тъй като европейското законодателство има напълно директно отношение към нашия живот “, разяснява Петър Витанов, който е началник на Делегацията на българските социалисти.

 

Той даде и образец със Закона за изкуствения разсъдък, в чието правене взе участие.

 

„ С регулациите, които направихме, ще бъдат неразрешени редица системи, които съставляват заплаха за съществени човешки права. Става въпрос за лицевото различаване, биометричните данни, които могат да се събират, и с които може да се злоупотребява. Така в случай че отидеш на митинг, ще те снимат, проследят, ще дадат сигнал на твоя шеф и рискуваш да загубиш работата си, в случай че той не желае да има проблеми с властта “, сподели Витанов.

 

Директивата за минималната работна заплата е друга образец, който ясно демонстрира, че това, което се взема решение в Европейския парламент визира директно българите. Обвързването на минималното заплащане със междинното за страната е разследване на европейско решение.

 

Въпреки високата оценка, основана на действителни знаци, Петър Витанов няма да е претендент на Българска социалистическа партия за идните европейски избори.

 

„ Никога не бих се съгласил да съм претендент на това Българска социалистическа партия сега, тъй като имаме диаметрално разнообразни разбирания за ролята на българската левица и за метода, по който би трябвало да наподобява тя. Но и няма по какъв начин да пристигна покана за сходно нещо от Корнелия Нинова и фикусите към нея “, сподели още той.

 

А на въпроса, тъй като управлението на Българска социалистическа партия е скарано със своите евродепутати, Витанов отговори: „ Това е част от една трайна наклонност. Първо беше спора с президента, по-късно отдръпване на доверието от евродепутатите, в този момент от столичните общински съветници, чакаме и от малцината останали съветници в Пловдив. Оттегля се доверието от всички хора с позиции, които могат да засенчат ореола, казано с усмивка, на водача на партията. Но в действителност става въпрос за неспособност да се запазят фрагментите, да се сплотява. Прозират други дефицити, които могат да се класифицират в региона на характеропатията “.

 

В навечерието на Трети март, Витанов отговори и на въпроса дали ще има такава партия.

 

„ Идеята на Инициативния комитет беше да се опитаме да защитим националния ни празник от посягане. Неговата анулация беше формиран детайл от предложенията за конституционни промени. И този комитет имаше съществена функционалност и роля в запазването на празника. Нямало е концепция да се надскочи тази задача “, разяснява Витанов в качеството си на ръководител на Инициативния комитет за осъществяване на референдум за опазване на националния празник Трети март.

 

„ Интерпретациите се раждат заради две аргументи – ние симпатизираме на президента като последната опция на сегашното ръководство, което по мнение на болшинството български жители е пагубно. От друга страна – след тази Сглобка, която излъга очакванията на милиони хора, имаме тежка управническа рецесия. Опозицията наподобява слаба и разпокъсана, неспособна да предложи опция и се вижда политически вакуум. Вакуум не може да съществува и е единствено въпрос на време - европейските избори ще го покажат; ще се родят разнообразни други възможности на това ръководство “, счита Петър Витанов.

 

Евродепутатът разяснява и изказването на президента на Франция Еманюел Макрон, че е допустимо да се стигне и до помощ с задгранични войски за Украйна, както и последвалите реакции.

 

„ Не бих вярвал на българските управляващи, тъй като те неведнъж са казвали и обещавали неща, които по-късно не извършват. Но имаме ясна индикация от Йенс Столтенберг, че НАТО не има намерение да разполага свои войски на територията на Украйна. Имаме и категоричен сигнал от Европейска комисия, че няма сходно европейско решение, както и изказване от американския президент, че няма проект за изпращане на войски, което дава отговор на въпроса дали сходен сюжет е вероятен “, добави Витанов.

 

Според него решенията могат да са на двустранна основа. Затова е доста значимо да знаем какво ще има и в нашето двустранно съглашение с Киев, с цел да не се окажем задължени да пращаме военна мощ.

 

„ На бойното поле е ужасно, съгласно съветски източници има 440 000 починали украинци, а евентуално и същият брой жертви в противоположната посока. Говорим и за десетократно по-голям брой ранени, инвалидизирани. Виждаме една страна, която ще бъде в неспособност да действа. Затова е значимо самодейностите за мир да не са по-малобройни от другите начинания за военна поддръжка. Дефинираме ясно агресора и жертвата, би трябвало да оказваме помощ на Украйна, в случай че е по силите ѝ да възвърне границите си с пари, филантропична помощ, съоръжение, само че спомагателната ескалация с нови и нови оръжия ни отдалечава от този мир “, разяснява Витанов.

 

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал:

 


.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР