75% от персонала на морския курорт Албена е ваксиниран срещу

...
75% от персонала на морския курорт Албена е ваксиниран срещу
Коментари Харесай

75% от персонала на морския курорт Албена е ваксиниран срещу COVID-19

75% от личния състав на морския курорт " Албена " е имунизиран против COVID-19. Идеята е до края на юни да бъде имунизиран целият личен състав. В медицинския център на комплекса има имунизационен кабинет, където ще могат да се имунизират и туристите. Днес един от хотелите към този момент получи и специфичен стикер " 100% ваксиниран личен състав ". Идеята за стикера е на министерствата на опазването на здравето и на туризма.

В " Албена " е сертифициран личен център за имунизация, който действа от април и в него може да се имунизира всеки, който желае. Той беше посетен през днешния ден от министъра на туризма доцент доктор Стела Балтова и основния държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

През кабинета през днешния ден минаха над 100 души за първа и втора игла. Сабина сортира личен състав за комплекса от Киргизстан.

" Ваксинацията е доста значимо нещо за сигурността на туристите ", сподели Сабина Науръзгалиева.

" Туристите го възприемат позитивно, в нашия имунизационен център туристите, които почиват, могат да заявят и стремежи за имунизация ", съобщи Христо Пенев, маркетинг шеф на КК " Албена ".

В момента в курорта има към 1800 туристи, главно спортуващи деца. До края на седмицата се чака летовниците да станат 4000.

" Нашият бранш зависи от това до каква степен ние сме имунизирани. Ако имаме неприятен сезон, би трябвало да се сърдим на себе си, тъй като всеки екскурзиант, който пътува за някъде, желае да ревизира къде отива, какви са гаранциите за сигурност ", акцентира Красимир Станев, изп. шеф на " Албена " АД.

" Ваксинационният развой би трябвало да бъде фирмена политика. КК " Албена " е образец тъкмо за това. И се надявам да имаме преди всичко един здрав сезон, който в действителност ще постели пътя за идващия ", добави служебният министър на туризма доцент доктор Стела Балтова.

" Това, което би трябвало да направи България е да ваксинира 70% от популацията, точка! Много способи има. Работодателите да убеждават, в случай че би трябвало малко да понатиснат. Никой не приказва да се отхвърляме от доброволността не, никой няма да бъде уволнен по тази причина, че не е желал да се ваксинира. Стимули, безусловно съм за тласъците! ", разяснява доцент Ангел Кунчев.

Ръководството на " Албена " подтиква и финансово своите чиновници, тъй като е уверено, че единствено с ваксиниран личен състав ще притегли туристи.

" Когато чуем, че в " Албена " имунизирането е на 15%, екскурзиантът би трябвало да е вманиачен да пристигна тук, никой няма да отиде там, където е рисково за него и за фамилията му. Ние сме фамилен курорт и несъмнено е въпрос на разбиране, не е чак толкоз мъчно ", сподели още Красимир Станев.

Един от тласъците за работодателите пък е специфичният стикер, който през днешния ден беше връчен за първи път на хотел с изцяло ваксиниран личен състав.

Гостите разгледаха и вилния комплекс, в който ще бъдат настанявани туристи под карантина, в случай че това се наложи, макар, че през предишния сезон нямаше нито един подобен курортист.

Репортер: Надежда Карапанчева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР