75 метра над Пловдив с видимост към всяка от емблематичните

...
75 метра над Пловдив с видимост към всяка от емблематичните
Коментари Харесай

Перфектният дом съществува: На върха на Пловдив в 600 кв.м пентхауз

75 метра над Пловдив с видимост към всяка от емблематичните точки на града, край реката, 600 кв.м апартамент, голяма тераса под звездите, панорамен асансьор. Това звучи като съвършеният дом за всеки, който обича Пловдив, покорен от неговата хубост. Най-големият пловдивски вложител ще трансформира всичко това в действителност с най-вълнуващия план под тепетата -

Изграждането на комплекса следва, като от компанията са обезпечили всички строителни материали и първични материали за идващите две години. Това е извънредно значимо, поради несигурната конюнктура на пазара заради войната, инфлацията и тежката интернационалната обстановка. Цената към днешна дата е от 870 евро на квадратен метър.

Комплексът ще се намира на повърхност от 65 декара на мястото на някогашната Захарна фабрика. Върху него ще се повдигнат осем 75-метрови кули, които дават нов смисъл на думите – шир, уют и хубост. Кристалната конструкция, която ще се откроява като пpиcъcтвиe нa гpaдcĸия xopизoнт в западната част на града, ще се трансформира в самобитен портал към най-стария жив град в Европа.





Проектът

Архитектурното решение съчетава в себе си респекта към предишното на региона, в който е била ситуирана една от най-старите захарни заводи в България - " Кристал " и концепцията за бъдещето на пространствата в града.

Проектът е дело на пловдивския проектант Веселин Русев, който е определен от вложителя след извършен конкурс за развиването на именитата градска зона. Това е и първият жилищен комплекс, който се развива във отвесна линия, оставяйки всеобщо публикувания модел на компактно застрояване в хоризонтална линия.

Всичко това разкрива невероятната панорама към Марица и тепетата от огромна част от жилищата в комплекса, а в същото време с това да резервира огромни зелени площи.

Проектът ще бъде осъществен на три стадия, като всички модули са структурирани по този начин, че да обезпечават въздушни и образни коридори. На последните етажи на кулите ще бъдат ситуирани пентхауси, всеки от който ще бъде 600 квадратни метра и с тераса на покривното пространство. До всеки пентхаус ще стига панорамен асансьор.

Локацията

Освен големите паркови площи, които ще останат сред кулите, ще има и зелена връзка сред два централни булеварда - " България " и " Марица ". Локацията на комплексът е основна – край реката, покрай Гребния канал, както и Централна градска част. След реализацията на плана на Община Пловдив за нов мост над река Марица, през него ще има пешеходна и веловръзка, като дистанцията до спортния комплекс и парк „ Отдих и култура” ще е по-малко от 1 км.

Вертикалната планировка

Партерите и долните етажи на модулите ще бъдат с публични функционалности и там ще бъдат ситуирани заведения за хранене, клубове, спортни зали, магазини, обслужващи обекти. В зелените площи ще има детски площадки, зони за релакс, велоалеи. В зоната на комплекса коли няма да бъдат допускани, планувани са подземни и надземни паркинги.

Строителството

Първият стадий ще бъде финализиран в границите на 2 години и половина. Той включва три пунктови жилищни модула, както и прилежащите подземни и наземни паркинги, приложим зелен покрив и нужните механически уреди за застраховане на постройките.

Трите модула са с 25, 21 и 17 етажа, като към всеки има един спомагателен пентхаус, като общият брой на жилищата е 675.

Жилищата ще оферират висок стандарт на обитаване, като цената на жилищната повърхност ще бъде съобразена с съответната локация и етаж. Сред тях са двустайни, тристайни и петстайни. При първият стадий и всеки идващ ще има обезпечено паркиране над 100% на броя на жилищата. Предвидени са и специфични места за електрически автомобили.

Продажбите към този момент са в ход, като повече информация за може да видите в уеб страницата на вложителя –



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР