75-годишният общински съветник проф. Михаил Харалампиев подкара днес ски във

...
75-годишният общински съветник проф. Михаил Харалампиев подкара днес ски във
Коментари Харесай

75-годишен общинар предизвика фурор в търновски парк

75-годишният общински консултант проф. Михаил Харалампиев подкара през днешния ден ски във великотърновския парк „ Никола Габровски “. Местният парламентарист си оформи писта край метеостанцията и се спускаше към два часа през днешния ден.

След заниманието си, което събра и голям брой зяпачи, той се посгря с чай.Професорът показва забележителна форма, без значение от достолепната си възраст, написа " Борба ".



Той разкри, че обича да кара в локалните паркове, вместо да харчи за скъпи курорти и, че младите би трябвало да преоткрият зимните пързалки. Професорът описа още, че постоянно компания в ските му прави неговият внук Михаел Павлов, който е курсант в Националния боен университет и върви самоуверено по стъпките на дядо си и в спорта.

Години наред, при изобилен снеговалеж, проф. Харалампиев прави писта и кара ски за дълго тичане. “Така се усещам все едно съм на курорт, само че ми излиза доста по- на ниска цена. Може би за някои минувачи наподобявам като пътешественик, само че изпитвам огромно удоволствие”, безапелационен е той.

Любовта на проф. Михаил Харалампиев се е породила още в детските му години в Габровско. “Тогава снежната завивка надхвърляше 2 м. Хлапетата си правехме ски от дъгите на бъчвите на нашите дядовци, използвахме за щеки други подръчни материали”, спомня си ученият. Като възпитаник станал един от състезателите на юношите по дълго тичане (10 км.), а по-късно като курсант във Висшето национално военно учебно заведение взел участие в редица надпревари. “Станах и безспорен първенец по биатлон с автомат “Калашников” и това остана запечатано в моето схващане. По- късно любовта ми към спорта се придвижи и на лекоатлетическата писта, и на боксовия рунд”, с усмивка описа проф. Харалампиев.

Ученият е безапелационен, че спортът носи равновесие сред духа и физическото тяло. Убеден е, че неговите съидейници, занимаващи се със спорт, реализират с лекост разнообразни други неща. За себе си споделя, че това му оказва помощ и в научната активност.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР