75-годишният Х.Х., който скочи от 8-мия етаж на УМБАЛ-Бургас тази

...
75-годишният Х.Х., който скочи от 8-мия етаж на УМБАЛ-Бургас тази
Коментари Харесай

Черна вест: Поредно самоубийство заради К-19 в България

75-годишният Х.Х., който скочи от 8-мия етаж на УМБАЛ-Бургас тази заран, е бил лекуван в едно от новосформираните КОВИД-отделения. Три дни е бил на лекуване в болничното заведение до съдбовната заран през днешния ден, написа "Бургасинфо ".

Както БЛИЦ писа в началото възрастният човек, който е от руенското село Ябълчево, паднал на четвъртия етаж върху скелето, построено за саниране на постройката.



Свален е оттова със съдействието на екип на пожарна сигурност и отбрана на популацията, само че вследствие на получените контузии, е умрял.

Установено е, че се касае за 75- годишен мъж от руенското село Ябълчево. Извършен е оглед на местопроизшествието. По случая е формирано досъдебно произвеждане.

БЛИЦ напомня, че това не е първото самоубийство у нас поради пандемията. А 55-годишен мъж от Бургас се самоуби, самопрострелвайки се с ловна пушка в гърдите.

Още при първата пролетна вълна от К-19 в Европа завеждащият отдела по правосъдна медицина в университетската клиника „ Шарите Берлин “, Майкъл Цокос, разказа осем самоубийства, непосредствено свързани с пандемията от ковид.

Всичките 8 души са имали неконтролируем боязън от Covid 19. Това е толкоз необикновен претекст, че Цокос предлага нов термин: „ Самоубийство заради боязън от ковид “

63-годишен мъж споделил с жена си, че е сигурен, че е болен от Covid-19. Посетил фамилния доктор, само че той не видял сходни признаци и не му направил тест. Друг, 68-годишен, откакто гледал новините, решил, че човечеството, и най-много той, няма да оцелеят след пандемията.

И двамата към този момент не са измежду живите. И двамата са направили самоубийства в резултат на пандемията. Майкъл Цокос и сътрудника му Клаас Бушман разказват осем сходни случая в журнала Archive for Criminology.

„ Работя в отделението по правосъдна медицина от 25 години, споделя той. Опитът ми демонстрира, че множеството хора, които се самоубиват, го вършат, тъй като се боят от живота – не от гибелта “. Например безработни са и нямат финансова сигурност или страдат от рак и се опасяват от това, което ги чака. „ Но това, че някой поставя завършек на живота си заради боязън от гибелта е нещо напълно ново. “

Специалистът тогава съобщи, че тези самоубийства поради ковид са единствено началото на поредност други, които ще се случат през годината. Освен тези, които извънредно доста се боят за здравето си, душевен нестабилните хора се опасяват, че няма да могат да се оправят с последствията от пандемията с ковид.

„ Аз считам, че ще станем очевидци на още доста самоубийства през втората половина на годината, само че те ще се дължат на извънредно несигурната икономическа обстановка в която доста хора ще се окажат “, споделя той. „ Знаем от изследванията, че икономическите рецесии водят до психически такива – и че това усилва вероятността от самоубийства. “

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР