75-годишната леля Здравка от село Петърч е абсолютният рекордьор сред

...
75-годишната леля Здравка от село Петърч е абсолютният рекордьор сред
Коментари Харесай

Изписаха жена, олецяла от COVID-19 след 33 дни на апаратно дишане

75-годишната вуйна Здравка от село Петърч е абсолютният рекордьор измежду болните от COVID-19 . Престоят й в КАИЛ (реанимация) на УМБАЛ „ Св. Анна “ - София АД, е тъкмо 65 дни, от които цели 33 дни тя бе на апаратно дишане, оповестиха от болничното заведение.
Зад този необикновен триумф, стои денонощният труд на екипа на Клиниката по реанимация, отпред с доцент Мария Атанасова, доктор Димитър Николаков, доктор Александър Станоевски и доста други лекари, експерти, медицински сестри и санитари.
„ Ден след ден положението на вуйна Здравка се подобряваше и след това отново се утежняваше. Образно казано, нейното лекуване беше като возенето с неточен асансьор – таман тръгне нагоре и се връща надолу, само че прекъсването на стремежи етаж все се отлагаше “ описа доктор Станоевски.
„ Благодаря на целия екип за този триумф! Той е реализиран от всички, работещи в нашата клиника и те заслужават да се гордеят с него “, акцентира доцент Мария Атанасова - Началник на Клиниката по интензивно лекуване.
А самата вуйна Здравка, през сълзи благодари на лекувалите я лекари.
" Върнахте ме от оня свят. Нямам думи да изкажа цялата си признателност към всички в университетска болница " Света Анна. С моето изцеление направихте същинско знамение ", показа тя на разлъка!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР