75-годишната леля Здравка от село Петърч бе изписана от УМБАЛ

...
75-годишната леля Здравка от село Петърч бе изписана от УМБАЛ
Коментари Харесай

Битката за леля Здравка завърши с успех

75-годишната вуйна Здравка от село Петърч бе изписана от УМБАЛ " Св. Анна " - София АД като безспорен рекордьор измежду излекуваните от ковид у нас. 

Престоят й в реанимацията е тъкмо 65 дни, от които цели 33 дни тя бе на апаратно дишане. Жената е била избавена. Днес тя е изписана от болничното заведение в положително положение.

Зад този триумф стои денонощният труд на екипа на Клиниката по реанимация, отпред с доцент Мария Атанасова, доктор Димитър Николаков, доктор Александър Станоевски и доста други лекари, експерти, медицински сестри и санитари.

" Ден след ден положението на вуйна Здравка се подобряваше и след това отново се утежняваше. Образно казано, нейното лекуване беше като возенето с неточен асансьор - таман тръгне нагоре и се връща надолу, само че прекъсването на стремежи етаж все се отлагаше " описа доктор Станоевски.

А самата вуйна Здравка през сълзи благодари на лекувалите я лекари: " Върнахте ме от оня свят. Нямам думи да изкажа цялата си признателност към всички в университетска болница " Света Анна. С моето изцеление направихте същинско знамение ", показа тя на изписване към дома.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР