75-годишната история на НАТО може да се опише с три

...
75-годишната история на НАТО може да се опише с три
Коментари Харесай

CNN: Русия се въоръжаваше, а НАТО - не

75-годишната история на НАТО може да се опише с три дейности, всяко от които се дефинира от екзистенциални закани за сигурността на Запада. Това се показва в материала на CNN.

Отбелязва се, че преди всичко е Студената война и руската опасност . Второто деяние се случва през 90-те и 2000-те години, когато НАТО първо разполага войски в Босна и Косово, а по-късно в Афганистан и Ирак.

От 2014 година първата инвазия на съветския президент Владимир Путин в Украйна и самопровъзгласилият се халифат на ИДИЛ върнаха въоръжените закани тъкмо до границите на Алианса.

" Четвъртото деяние на НАТО може да се дефинира с рецесия, която се разпростира с мудни темпове. В продължение на повече от десетилетие съдружниците хронично не отделят задоволително средства за защита , до момента в който съперниците на Запада модернизират и укрепват личните си военни дарба и. Най-очевидният метод да се разбере въздействието на това е пълномащабна съветска инвазия в Украйна през 2022 година ", написа медията.

По-специално, публицистите означават, че незадоволителното финансиране на бюджетите за защита в продължение на дълъг интервал от време е довело до многочислени последствия - от по-малък брой бойци до неприятно поддържано съоръжение.

Въпреки това, в подтекста на войната в Украйна, лимитираните и бързо намаляващи доставки на муниции , които Западът е съумял да даде на Киев, може би са нанесли най-големи вреди.
 Дмитрий Медведев прикани да не се вземат в плен
Дмитрий Медведев прикани да не се вземат в плен " бойци от НАТО " в Украйна

За някогашния съветски президент враговете са гниди

" Задачата на НАТО не беше да пази Украйна от навлизане. Украйна не е член на НАТО и публично съобщи желанието си да се причисли едвам след нашествието през 2022 година

Въпреки това естеството на поддръжката на съдружниците от НАТО за Украйна - най-вече директна военна поддръжка - разкри уязвимостта на Алианса заради дългогодишното незадоволително финансиране ", декларира CNN.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР