75-годишна жена стана една от най-възрастните родилки в света. Тя

...
75-годишна жена стана една от най-възрастните родилки в света. Тя
Коментари Харесай

75-годишна роди, бащата е на 80 СНИМКИ

75-годишна жена стана една от най-възрастните родилки в света. Тя роди момиченце с цезарово сечение в болница в Раджастан, Индия, оповестява „ Дейли остарял “.

Жената е била минала терапия за ин витро забременяване. Баща пък е на 80 години.

Момиченцето е родено три месеца прибързано и тежи едвам 800 грама. Новината за раждането му беше обявена от лекарите в частната болница, където е било раждането.



Въпреки че в началото бебето е било на апаратно дишане, сега е в устойчиво положение.

Лекарят, изродил момиченцето, изясни: „ Прабха Деви пристигна в нашата болница 4-5 дни преди раждането. Направихме ехограф с Доплер и открихме, че има затруднения с бременността. Затова взехме решение да извади, детето със секцио.

Тя беше болна и остаряла и не можехме да рискуваме с нейния и живота на детето. Тя към този момент беше износила бебето 6 месеца, което е доста изненадващо за нейната възраст. Ако не бяхме извадили бебето, то можеше да почине в утробата “.

Гордата майка Прабха Деви споделила на докторите, че е на 75, че е заченала с ин витро след няколко години несполучливи опити.



Тя и брачният партньор ѝ осиновили дете, само че желали да опитат ин витро, така като0 доста мощно желали лично дете.

Докторът съобщи, че не е изцяло сигурен, че Прабха е на 75. Тя не показала документ. Мъжът ѝ споделил, че е на 80.

„ Възрастта ѝ беше фактор, също така беше болна. Единият ѝ бял дроб не работеше и интервенцията беше доста комплицирана “, изяснява той.

Майката е освободена от болничното заведение, само че детето остава в неонатологичното поделение, където лекарите до следят. То може да бъде изписано, едвам когато доближи тегло от най-малко 1,5 кг.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР