740 възпитаници на Националното училище по изкуствата „Добри Христов“ във

...
740 възпитаници на Националното училище по изкуствата „Добри Христов“ във
Коментари Харесай

740 деца тръгват на училище с един месец закъснение

740 ученици на Националното учебно заведение по изкуствата „Добри Христов“ във Варна ще влязат в клас тъкмо месец след началото на образователната година. След серия от отлагания, провокирани от огромен ремонт на постройката, първият ученически звънец ще бие на 17 октомври, заяви шефът на НУИ Христо Дипчиков.

Според него закъснението няма да се отрази на образователния развой, защото преподавателите към този момент са преструктурирали стратегиите по този начин, че да наваксат с материала, без да се постанова децата да учат и през част от ваканциите. Ремонтът стартира напролет с 3,7 млн. лева по Оперативна програма „Региони в растеж“.

По проект е трябвало да завърши на 22 септември, само че спазването на периода се оказало невероятно поради недостатъци в проектирането, разясни Дипчиков. Акт 16 на постройката на НУИ е публикуван в понеделник, посочи ръководителят на плана Иван Мечкунов от Министерството на културата. Освен реституция на вековната фасада, саниране, замяна на дограми и реорганизация на покрива, са построени рампа и асансьор за хора с увреждания.

Обновени са концертната зала, библиотеката, читалнята, ателиетата по графика, статуя и живопис, а в кабинетите за самостоятелно образование на музикантите е сложена звукоизолация. Напуканата ограда на учебното заведение и старите спортни уреди в двора обаче не са ремонтирани.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР