74 точки разгледа и гласува днес Общински съвет-Сливен на редовната

...
74 точки разгледа и гласува днес Общински съвет-Сливен на редовната
Коментари Харесай

Местният парламент прие изменението на бюджета и Плана за устойчива градска мобилност на Сливен

74 точки прегледа и гласоподава през днешния ден Общински съвет-Сливен на постоянната си сесия.

С 28 гласа „ за “, бе подкрепена смяната на бюджета. Сред претекстовете за изменението, зам.-кметът по финансите Румен Иванов уточни – разпределяне на средства за настоящи поправки и закупуване на селскостопански инвентар в няколко обитаеми места, финансиране на плана на Община Сливен за защита на земеделската продукция в селата, който продължава и тази година. Средства ще бъдат отпуснати и за ремонт на НЧ „ Зора-1860 “-Сливен, за доизграждане на осведомителната система в Центъра за обслужване на жителите, за системи за видеонаблюдение и други

На днешното съвещание общинските съветници потвърдиха избора на шефове на две от общинските сдружения. На „ Пътнически транспорти “, състезанието е спечелил инж. Енчо Петров, на „ Общинска защита и СОТ-Сливен “ – Петър Чолаков.

Единодушно бяха признати работната стратегия на локалния парламент за третото тримесечие на 2022 година и Планът за устойчива градска подвижност на град Сливен. Местният парламент поддържа и подписването на партньорски съглашения сред Община Сливен и прилежащите общини Котел, Върбица и Стралджа и основаване на Местни инициативни групи (МИГ). Тези партньорства отварят нови благоприятни условия за община Сливен, която не попада в листата на общините в селските региони. По този метод сливенски села, които са наоколо до горе упоменатите общини, ще могат да се включат в тези инициативни групи и да вземат участие с планове в Стратегията за развиване на селските региони за новия програмен интервал 2021-2027 година Одобрение получи и включването на спомагателни обитаеми места в „ МИГ Твърдица-Сливен-долината на прасковите “.

В рамките на сесията бяха одобрени и протоколите на Комисията по стипендиите и на Управителния съвет на Общински фонд „ Култура ” към Община Сливен.

Общинските съветници гласоподаваха още рутинни разпоредителни покупко-продажби с общинска благосъстоятелност, разпределяне на финансови помощи на жители и средства за учебни заведения, детски градини и креативен колективи.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР