74 становища и предложения са постъпили в Министерството на здравеопазването

...
74 становища и предложения са постъпили в Министерството на здравеопазването
Коментари Харесай

Хартиената бяла рецепта няма да отпадне от 1 май

74 мнения и оферти са постъпили в Министерството на здравеопазването в границите на публичното разискване на плана за изменение на Наредба № 4 от 2009 година за изискванията и реда за определяне и разпределяне на лекарствени артикули, което завърши на 26.04.22 година

Предвид огромния брой изпратени мнения и оферти от заинтригувани страни, ангажирани с процесите по предписването и отпущането на лекарствени артикули, и нужното софтуерно време за тяхното разглеждане и разискване, посоченият в плана за изменение на Наредба 4 период от 01.05.2022 година за отпадане на бялата хартиена рецепта се отсрочва.

Поради големия публичен интерес и реакциите на съсловните организации във връзка с препоръчаните промени в плана на Наредбата, в Министерството на здравеопазването беше проведена среща, с цел да се чуят другите мнения, мнения и оферти, свързани с отпадането на бялата рецепта и въвеждането напълно на електронна такава.

Изложените по време на срещата причини също ще бъдат взети поради при завършване на плана за изменение на Наредба № 4.

Министерство на здравеопазването работи в посока въвеждане на електронно опазване на здравето. Елементите от него са електронната рецепта, електронно направление и въвеждане на електронно здравно досие до края на тази година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР