74% от средните и големите компании във Великобритания плащат по-високи

...
74% от средните и големите компании във Великобритания плащат по-високи
Коментари Харесай

Мъжете все още печелят повече от жените във Великобритания

74% от междинните и огромните компании във Англия заплащат по-високи заплати на мъжете, в сравнение с дамите. Само 15% от предприятията с повече от 250 чиновници заплащат повече на дамите. А едвам при 11% от фирмите няма разлика в сумите, плащани на двата пола, демонстрират формалните данни на английското държавно управление.

Разликата в заплащането на дамите и мъжете отразява другите междинни почасови заплати, получени от представителите на двата пола.

За разлика от неравенството в заплащането - което съпоставя заплатите на мъжете и дамите, изпълняващи една и съща работа - разликата в заплащането на мъжете и дамите в дадена компания не е противозаконна, само че би могла да е симптом за дискриминация.

 Защо дамите към момента печелят по-малко от мъжете?
Защо дамите към момента печелят по-малко от мъжете?

Една по-различна позиция

Средната разлика в заплащането на дамите и мъжете във всички междинни и огромни предприятия е 8.2%, измерена посредством междинната заплата. Тоест мъжете нормално печелят над 8% повече на час от дамите.

Сред фирмите с най-големи разлики в заплащането на дамите и мъжете са самолетни компании като Tui и Easyjet и банки, в това число Virgin Money, Clydesdale и TSB.

При компании като EasyJet разликата от 45.5% се дължи на обстоятелството, че множеството от водачите са мъже, до момента в който по-нископлатеният кабинен екипаж се състои основно от дами. Същото се следи и при Tui Airways - където мъжете печелят с 47% повече от дамите.

 Европейска комисия: България е с най-голямо неравноправие в заплащането
Европейска комисия: България е с най-голямо неравноправие в заплащането

Заплатите предходната година са нарастнали повече от продуктивността

Много банки наподобява имат полови пристрастия при определянето на заплатите. Ставката на заплатите на Bank of England за мъжете е с 24% по-висока, в сравнение с за дамите.

По закон всички компании на Острова с повече от 250 чиновници са длъжни да заявяват пред управляващите разликите в заплащането на мъжкия и женския си личен състав до началото на април. Досега това условие са изпълнили 1047 компании, а още 8000 следва да го създадат.

Каролин Феърбеърн, общоприет шеф на Конфедерацията на английската промишленост отхвърли разновидността фирмите съзнателно да се бавят с отчитането на данните.

 В Исландия към този момент е нелегално мъжете да печелят повече от дамите
Първата страна, където към този момент е нелегално мъжете да печелят повече от дамите

Скандинавската страна смята да отстрани разликите в заплащането сред двата пола до 2022 година

" Не виждам отвращение. Тези данни са в действителност сложни за събиране, постоянно се намират в разнообразни системи. Фирмите работят доста интензивно, с цел да спазят крайния период. Мнозинството от тях ще рапортуват в точния момент ", показва Феърбеърн.

Основната задача на това отчитане е да се трансформират " публичните правила ", с цел да се помогне на дамите да прогресират в работата.

" Става въпрос за правдивост, само че също по този начин и за продуктивността в нашата стопанска система. Мисля, че компаниите го възприемат ", твърди Феърбеърн.

 На дамите им трябват още 50 години, с цел да настигнат мъжете по възнаграждение
На дамите им трябват още 50 години, с цел да настигнат мъжете по възнаграждение

Това демонстрира проучване

От друга страна дребна част от фирмите заплащат на женския си личен състав повече в сравнение с сътрудниците им от мъжки пол. Сред тях са локалната организация Three Rivers Council, където почасовата ставка за дамите е с 42% по-висока от тази за мъжете, Europcar, огромният производител на питиета Diageo, компанията за събиране на боклуци Biffa и доставчикът на сила SSE.

Diageo заплаща с 9.8% на дамите в британския си бизнес, защото множеството от продажбите и индустриалните й действия се извършват от мъже, до момента в който множеството от дамите са назначени на по-високоплатени офис позиции.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР