74% от безработните ще бъдат наети на пълен работен ден

...
74% от безработните ще бъдат наети на пълен работен ден
Коментари Харесай

2387 безработни ще бъдат наети към общините през 2019 г.

74% от безработните ще бъдат наети на цялостен работен ден против минимална работна заплата, разгласи общественият министър Бисер Петков.


През тази година по районните стратегии за претовареност ще бъдат наети с 74 повече хора спрямо 2018 година Това разгласи общественият министър Бисер Петков, който беше изслушан по време на седмичния парламентарен надзор. По думите на Петков общо 2387 безработни ще бъдат наети по стратегиите като предпочитано ще бъде давана на тези хора, които трайно са останали отвън пазара на труда.

74% от броя на заетите ще бъдат наети на цялостен работен ден, останалите почасово. Осигурена е минимална работна заплата от 560 лв.. Отделената сума от страната за 2019 година е 8,8 млн. лв.. Отделно общините ще подкрепят наемането с 250 хиляди. лв..

Безработните се наемат по районните стратегии за претовареност по предложение само че локалната власт. Общините споделят от какви хора и на какви длъжности могат да бъдат наети. Приоритет и тази година са дейностите свързани с запазване на имуществото на общините, в това число поддръжка на непорочност, ремонт на пътища, екология и други.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР