74-годишната Джейн Бъркин е претърпяла лека форма на инсулт преди

...
74-годишната Джейн Бъркин е претърпяла лека форма на инсулт преди
Коментари Харесай

Джейн Бъркин е претърпяла лека форма на инсулт

74-годишната Джейн Бъркин е претърпяла лека форма на инсулт преди няколко дни, по тази причина се е наложило нейното присъединяване във фестивала на американското кино в Довил, Франция, да бъде анулирано. За случилото се е съобщил нейният сътрудник, който е споделил, че певицата и актрисата се усеща добре, само че ще й е належащо успокоение, с цел да може да се възвърне. Случилото се постанова отсъствието й и от фестивала в Котантен. И на двете места Бъркин трябваше да показа филмаJane par Charlotte, който е режисиран от нейната щерка Шарлот Генсбур. Лентата направи своята премиера през юли на филмовия фестивал в Кан, където майка и щерка се появиха дружно на аления килим. Тогава стилната икона сподели, че е в страхотна форма.

Родена на 14 декември 1946 година в Лондон, Джейн Биркин и до през днешния ден е обичаната англичанка на французите, които постоянно ще свързват името и с това на Серж Генсбур, на който тя бе една от най-големите вдъхновения. „ Когато видя французите да слушат песни на четиридесет години, знам, че те са част от тяхната история. Но те са част и от моята “, написа тя в книгата си Munkey Diaries през 2018 година Именно в нея Джейн Бъркин искрено споделя за дългогодишната си битка с рака, който се появява за първи път в живота й в края на 90-те години.

Документалният филм Jane par Charlotte ни придвижва в нейната къща в Бретан, където двете с Шарлот приказват намерено за тяхната фамилна история, за връзките с татко й Серж, връща я в предишното, само че за по-тежките моменти от него единствено се загатва (като борбата на Джейн с рака и загубата на щерка й, за която се допуска, че се е самоубила). „ Нашият живот се въртеше към мъртвите “, показа Шарлот Генсбур в Кан, визирайки своя татко Серж Генсбург, икона на френската музика, умрял през 1991 година, и полусестра си Кейт Бари, фотограф и щерка на композитора Джон Бари, която умира при трагични условия единствено на 46 години, през 2013 година



 
Джейн Бъркин и Серж Генсбур: Бохемска рапсодия

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР