74 души, включително войници, получават доживотни присъди за ролята им

...
74 души, включително войници, получават доживотни присъди за ролята им
Коментари Харесай

Турция осъди 74 души на доживотен затвора заради опита за преврат

74 души, в това число бойци, получават доживотни присъди за ролята им в опита за прелом в Турция, оповестява " Анадолу ", представени от " Ройтерс ".

Обвиняемите получават пожизнен затвор при непоколебим режим за " опит за нарушение на конституционния ред ". Техните доживотни присъди са с по-тежък режим в пандиза и не подлежат на преразглеждане или обща прошка . Не се загатва какъв брой бойци са измежду наказаните.

Правозащитни групи и западни съдружници на Турция показват угриженост по отношение на обсега на чистката, заявявайки, че Ердоган употребява преврата като предлог против опозицията. Правителството обаче декларира, че ограниченията са нужни заради сериозността на заканите, пред които е изправено.

 Ердоган: Няма да забравим опита за прелом
Ердоган: Няма да забравим опита за прелом

Той коства живота на 250 души, а стотици хиляди бяха съдени, задържани или уволнени

След опита за прелом в Турция преди 2 години, последва чистка на доста равнища в страната. Повече от 240 души починаха през нощта на 15 юли 2016 година, когато група бойци с танкове и бойни самолети пробваха да съборят президента Ердоган от власт.

Стотици хиляди военни , служители на реда, бяха съдени или уволнени. Също по този начин бяха затворени към 130 медии. Турция упреква Фетулах Гюлен и задържа към 160 000 души, в това число учени, бойци и държавни чиновници.

В страната бе въведено изключително състояние, което бе удължавано няколко пъти. 77 000 души публично са упрекнати и държани в затвори по време на процесите.

След референдум и законодателни промени, Турция към този момент е президентска република .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР