73-годишният израелец Исаак Хайк стана най-възрастният играч в професионален футболен

...
73-годишният израелец Исаак Хайк стана най-възрастният играч в професионален футболен
Коментари Харесай

73-годишен израелец стана най-възрастният футболист в професионален мач

73-годишният израелец Исаак Хайк стана най-възрастният състезател в професионален футболен мач. Хайк, който през идната седмица ще означи 74-ия си рожден ден, счупи върха, откакто игра като вратар във вчерашния мач на Ирони Ор Йехуда против Макаби Рамат Ган. Постижението на родения в Ирак пазач бе публично прието на гала, на която участваха представители на книгата за върховете на Гинес.

" Готов съм за още един мач ", сподели Хайк, който направи някои положителни спасявания, макар провалянето с 1:5. " Това не е единствено източник на горделивост за мен, само че и за израелските спортове като цяло ", добави Хайк, който се реалокира да живее в Израел, когато е бил на четири години.

Предишният връх се държеше от Роберт Кармона от Уругвай, който през 2015 година изигра професионален мач с тима на Пан де Асукар на 53-годишна възраст, оповестиха от Гинес. Семейството на Хайк е измежду десетките хиляди иракски евреи, които избягали в Израел в средата на ХХ век след основаването на страната през 1948 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР