73-годишната жена в живее в русенско село, но желае да

...
73-годишната жена в живее в русенско село, но желае да
Коментари Харесай

Ало измамници отмъкнаха куп пари от баба по схема с COVID-19 край Русе


73-годишната жена в живее в русенско село, само че желае да остане анонимна, тъй като още не може да се отърси от шока, уплашена е и се срами. Преди няколко дни на домашния си телефон получава позвъняване от привиден доктор. Той й оповестява, че брат й, който живее в Съединени американски щати, е инфектиран с ковид и незабавно би трябвало да се съберат пари за скъпа инжекция. Възрастната жена повярвала, защото  и дали да беседва с просълзен мъж, който в шока си оприличила на гласа на брат си. Той й споделил, че би трябвало да му помогне.

Разговорът още веднъж бил стихотворец от " доктора ", който деликатно й обяснил  нуждата от слагане на втора животоспасяваща инжекция. Разговорите с " доктора " траяли повече от два часа, като той предиздвикал дамата да опакова 1600 лева и да ги съобщи на човек, който ще пристигна до дома й с кола.  Така и направила дамата - поставила сумата  в черна торбичка и ги дала на човек, който с кола пристигнал до дома й. На него трябвало да заплати и още 60 лв. за услугата.

По-късно старата жена схванала, че е станала жертва на измамници и то за повторно. Предишният път обаче съседка предотвратила измамата. Въпреки предизвестията по медиите, уплашени хора се хващат на лъжите на измамниците, без да разсъждават доста.

" В момента схемата, която са приложили от няколко дни е - причинителите се показват като лекуващи лекари и споделят, че непосредствен на потърпевшия е болен с ковид,  за което са нужни крупна сума пари за да бъде оздравял ", разкри криминалист.

" По никакъв метод да не дават пари, които се желаят по телефон, и второ, по опция, в случай че не могат да разпознаят кой ги търси, да пресечен неотложно телефонните диалози, това са най-важните неща ", поучава той, представен от " Нова ТВ ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР