7230 са кандидатите, подали документи за прием в Софийския университет

...
7230 са кандидатите, подали документи за прием в Софийския университет
Коментари Харесай

Психологията отново най-желана в СУ, правото отстъпва по-назад

7230 са претендентите, подали документи за банкет в Софийския университет " Свети Климент Охридски”. И тази година най-вече са тези, показали като предпочитание специалността " Психология”. Днес беше разгласен първият стадий на класирането за най-старото висше учебно заведение у нас, оповестиха от Алма матер.

След логиката на психиката се подреждат специалностите " Публична администрация " и " Социология ", следвани от " Английска лингвистика ", " Компютърни науки ", " Софтуерно инженерство ", " Българска лингвистика ", " Информатика ", " Информационни системи " и " Право ".

Така се резервира наклонността на сериозен интерес да се радват и много специалности с проблематична реализация след дипломирането. Според рейтинга на висшите учебни заведения в България безработните измежду психолозите от СУ са два пъти повече от информатиците в същото състояние.

Значително по-голям е и процентът на тези, които не работят по специалността си 5 години след завършването на висшето обучение. Подобно е ситуацията и с останалите филантропични специалности, които се радват на огромен интерес от кандидат-студентите.

До 14 юли новоприетите имат право да се запишат в специалността, в която са класирани на първия стадий или да се включат във втория, резултатите от който ще станат известни на 18 юли. Третото класиране ще излезе на 25 юли и записването за него е дефинитивно.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР