72-годишният председател на шведската модна марка H&M - Стефан Персон,

...
72-годишният председател на шведската модна марка H&M - Стефан Персон,
Коментари Харесай

За първи път в 70-годишната си история H&M ще бъде управлявана от жена

72-годишният ръководител на шведската фешън марка H&M - Стефан Персон, слиза от поста си 20 години, откакто поема управлението на колоса. Милиардерът ще отстъпи мястото си на своя наследник, оповестява Bloomberg.

Карл-Йохан Персон, който до момента е бил основен изпълнителен шеф на групата, ще бъде заместен от основният действен шеф Хелена Хелмерсон, излиза наяве от публично известие на компанията. Това ще бъде първата жена, която ще застане отпред на компанията в нейната 70-годишна история.

Това известие идва паралелно с оповестените резултати на H&M за третото тримесечие на предходната година, които демонстрират облага преди облагането с налози в размер на 5,4 милиарда крони или 561 милиона $ при прогноза за такава от 4,8 милиарда крони.

Младият Персон, който също като татко си влиза в клуба на милиардерите, е основен изпълнителен шеф на шведския колос от 2009 година. Той е индивидът зад трансформацията на компанията по пътя на онлайн търговията.

Халмерсон, от своя страна, е дълготраен кадър на H&M. Тя зяпочва работа за производителя през 1997 година в отдел продажби. Тя е на позицията основен действен шеф от едвам една година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР