71-годишната Венка Зарева дари днес две свои пенсии на Отделението

...
71-годишната Венка Зарева дари днес две свои пенсии на Отделението
Коментари Харесай

Възрастна жена дари пенсията си от 250 лева на любимата си болница

 71-годишната Венка Зарева подари през днешния ден две свои пенсии на Отделението по хематология в УМБАЛ " Св. Иван Рилски “, където се лекува от злокачествено заболяване на кръвта повече от година, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение.

Въпреки скромните си приходи (250 лева на месец), тя нито за момент не се поколебала дали да поддържа обичаната си болница.

" Живея при фамилията на щерка ми, все по една чорба ще има и за мен, гладна няма да остана, а друго не ми би трябвало “, изяснява старата жена.

Венка цялостен живот е работила. Има общо 42 години трудов стаж – 22 като счетоводител и още 20 като шивачка, само че признава, че в случай че не са околните й, надали ще успее да оцелее със скромната си пенсия.

" Когато чух, по какъв начин атакуват моята болница доста се ядосах. Почувствах го като персонална засегнатост. Ако не бяха лекарите тук, в този момент нямаше да съм жива. Винаги са се отнасяли към мен, а и към всички пациенти, с голямо внимание “, споделя 71-годишната жена.

Тя споделя, че едно от нещата, които най-вече са я впечатлили в столичната болница е, че лекарите подхождат с идентична грижа към всички пациенти.

" Свикнали сме, като отидеш някъде все да търсиш връзки. В УМБАЛ " Св. Иван Рилски “ пристигнах без да познавам никого. Още от вратата лекарите от хематологията ме поеха и от самото начало са се грижили за мен безрезервно “, споделя през сълзи Венка.

" Още си припомням първия път, когато пристигна при нас: една напълно елементарна жена с доста боязън в очите. За благополучие лекуването й подейства добре. В момента Венка е в ремисия и на поддържаща терапия. Веднъж месечно идва на обзор, с цел да проследим по какъв начин върви възобновяване “, изяснява лекуващият доктор доктор Рая Петрова.

Това не е първия път, в който старата жена показва своята поддръжка за медиците. С щерка си тя се е включвала нееднократно и в изпращането на SMS-и за благотворителната акция в поддръжка на лекарите на първа линия, които се борят с ковид

" За мен лекарите са герои и това е моят непретенциозен метод да им кажа " благодаря ", споделя дамата.

" От името на УМБАЛ " Св. Иван Рилски “ бих желал да изкажа големите си благодарности на Венка Зарева за поддръжката. Няма да забравим този жест. Тя е един човек с огромно сърце! “, сподели доктор Александър Йорданов, зам.-началник на Отделението по хематология.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР