71 депутати от британската Лейбъристка партия и 13 евродепутати се

...
71 депутати от британската Лейбъристка партия и 13 евродепутати се
Коментари Харесай

Повече от 100 лейбъристи искат втори референдум за Брекзит

71 депутати от английската Лейбъристка партия и 13 евродепутати се подписаха под декларация с апел за образуване на втори референдум за Брекзит , написа " Гардиън ".

Те настояват, че е време партията да се ангажира с акция за втори референдум и дефинират предлагането на водача на Лейбъристката партия Джереми Корбин за предоговаряне на договорката като нещо, което сега " не е реалистично ".

 Европейски Съюз нищо повече не може да направи за Брекзит, разгласи Брюксел Обновена
Европейски Съюз нищо повече не може да направи за Брекзит, разгласи Брюксел

Брюксел чака идващия ход на Лондон

Лейбъристите акцентират, че доста жители от техните изборни региони са дали своят вот за излизане от Европейски Съюз на референдума през 2016 година, само че в този момент Англия е изправена пред национална рецесия. Те считат, че доста британци са си трансформирали позицията и не престават да се усилват.

Според тях предоговаряне на съглашението не е реалистично и Брекзит без договорка би било злополука . Лейбъристите упорстват за отсрочване на Брекзит, до момента в който Народното събрание одобри различен проект. Те считат, че разумната стъпка е окончателното решение да бъде подложено на референдум.

Организаторите оповестиха, че други 24 лейбъристи обществено поддържат втори референдум, само че не са се подписали под декларацията по административни аргументи.

Инициативата има за цел да окаже напън върху Корбин да убеди партията да поддържа втори референдум.

 Меркел: Все още има време да преговаряме за Брекзит
Меркел: Все още има време да преговаряме за Брекзит

Разбира се, ние ще създадем всичко допустимо за намиране на решение

Припомняме, през вчерашния ден министър председателят на Англия Тереза Мей претърпя разгромна загуба на вота за съглашението за Брекзит . Загубата на Мей е най-голямата в демократичната история на Обединеното кралство. Правителството изгуби с разлика от 230 депутати. " За " съглашението гласоподаваха 202-ма депутати, в това число 196 консерватори, трима лейбъристи и трима самостоятелни. " Против " гласоподаваха 432 депутати, в това число 248 лейбъристи, 118 консерватори, 35 шотландски националисти, 11 либералдемократи, 10 депутати от Демократичната юнионистка партия, петима самостоятелни, четирима от уелската партия " Плейд къмри " и един от Зелените.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР