71.7 млн. лв. вече са изплатени на микро и малки

...
71.7 млн. лв. вече са изплатени на микро и малки
Коментари Харесай

Близо 72 млн. лв. са изплатени с грантове за микро и малки фирми за Covid-19

71.7 млн. лева към този момент са изплатени на микро и дребни компании под формата на грантове поради загуби по време на изключителното състояние, оповестиха в петък от Министерство на стопанската система. Става въпрос за схемата „ Подкрепа на микро- и дребни предприятия за превъзмогване на икономическите последици от пандемията COVID-19 “.

Грантовете варират от 3 000 до 10 000 лв. за компания, като не могат да надвишават 10% от чистите доходи за продажби. В петък е стартирала и оценката на последните три оценителни сесии, с което всички над 27 хиляди подадени планови оферти по процедурата към този момент са в оценка.

" Изпълняваме един от главните задължения, които поехме, а точно по-бързо постигане на средствата, за превъзмогване на икономическите последствия от рецесията, към българския бизнес ", разяснява министърът на стопанската система Лъчезар Борисов.

По думите му бързото усвояването на средствата от българските компании, както и скоростта по тяхното осъществяване, са извънредно значими. Борисов уточни, че единствено за последния месец са изплатени над 40 млн. лева и добави, че са обезпечени нужните средства всички кандидатствали по процедурата и отговарящи на изискванията подадени планови оферти да бъдат финансирани.

Управляващият орган на стратегия " Иновации и конкурентоспособност " 2014 – 2020 подписа нови 1209 броя административни контракта за даване на безплатна финансова помощ с утвърдените за финансиране претенденти от девета и десета оценителни сесии по процедурата. Приключи и оценката по дванадесета оценителна сесия, като по нея са утвърдени за финансиране 778 планови оферти.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР