71,7 млн. лв. са изплатени общо до момента на българските

...
71,7 млн. лв. са изплатени общо до момента на българските
Коментари Харесай

Близо 72 млн. лв. са изплатени досега на микро- и малки фирми заради COVID-19

71,7 млн. лева са изплатени общо досега на българските компании под формата на безвъзмездни средства по процедурата за поддръжка на микро- и дребни предприятия с цел преодоляването на икономическите последици от COVID-19. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на стопанската система.

Днес започва оценката на последните три оценителни сесии, с което всички над 27 хиляди подадени планови оферти по процедурата към този момент са в оценка.

„ Изпълняваме един от главните задължения, които поехме, а точно побързо постигане на средствата, за превъзмогване на икономическите последствия от рецесията, към българския бизнес “, разяснява министърът на стопанската система Лъчезар Борисов.

По думите му бързото усвояването на средствата от българските компании, както и скоростта по тяхното осъществяване, са извънредно значими. Борисов уточни, че единствено за последния месец са изплатени над 40 млн. лева и добави, че са обезпечени нужните средства всички кандидатствали по процедурата и отговарящи на изискванията подадени планови оферти да бъдат финансирани.

Управляващият орган на Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “ 2014 – 2020 (ОПИК) подписа нови 1209 броя административни контракта за даване на безплатна финансова помощ с утвърдените за финансиране претенденти от 9-а и 10-а оценителни сесии по процедурата. Приключи и оценката по 12-а оценителна сесия, като по нея са утвърдени за финансиране 778 планови оферти.

През тази седмица завърши подаването на планови оферти и по процедурата за „ Подкрепа за междинни предприятия за превъзмогване на икономическите последици от пандемията COVID-19 “. До крайния период (16.30 часа на 24.08.2020 г.) са получени 1 932 броя планови оферти на стойност 263 688 340.21 лева. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР