705 медицински работници от сливенските лечебни заведения чрез подписка изразяват

...
705 медицински работници от сливенските лечебни заведения чрез подписка изразяват
Коментари Харесай

705 медици в подкрепа на колегите си от детското отделение на сливенската болница

705 медицински служащи от сливенските лечебни заведения посредством подписка показват поддръжка към сътрудниците си от Детското поделение на МБАЛ „ Д-р Иван Селимински “-Сливен във връзка. Това оповестиха от лечебното заведение.

Подписали са се лекари, фелдшери, медицински сестри, лаборанти, рентгенови лаборанти, рехабилитатори, акушерки и санитари от МБАЛ " Д-р Иван Селимински " АД Сливен, МБАЛ " Хаджи Димитър " Сливен, МБАЛ - Сливен - Военномедицинска Академия, СХБАЛ " Амброаз Паре " Сливен, САГБАЛ " Ева " Сливен, ЦСМП Сливен, ДКЦ 1, ДКЦ 2,МЦ " Миркович "

Ето и цялостния текст на подписката

Уважаеми сътрудници - лекари, медицински сестри и санитари от Детското поделение към МБАЛ „ Д-р Иван Селимински “-Сливен,

Приемете нашата безрезервна морална поддръжка в този сложен за вас миг. Върховен цинизъм е откакто сте посветили живота, здравето, душите си на една благородна идея, да бъдете упреквани в липса на професионализъм и човечност.

Осъзнаваме естеството на вашия труд, високия ви професионализъм и проявената воля да продължавате да изпълнявате професионалният си и човешки дълг в изискванията на непостижим денонощен график при понижен до най-малко кадрови капацитет.

Едва ли е належащо човек да е здравно лице с цел да е наясно, че децата са най-трудните пациенти. Загубата на венозен източник провокира доста повече опасности за здравето на децата, в сравнение с фиксирането им по време на инфузии, при съблюдаване на одобрените стандарти в детското опазване на здравето.

Няма да разясняваме какво би се случило, в случай че капачка от абокат попадне в устата на дете, тъй като с изключение на в стомаха може да се озове и в дихателните пътища.

Категорично осъждаме опитите на някой да прави кариера, публикувайки „ сензационна”, само че непрофесионална и непроверена информация, уронвайки както престижа на сътрудници, потвърдили своя професионализъм, по този начин и този на здравното заведение.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР