700 са лицата, които са водени на отчет за тежки

...
700 са лицата, които са водени на отчет за тежки
Коментари Харесай

700 души са на отчет за тежки престъпления в Детска педагогическа стая

700 са лицата, които са водени на доклад за тежки закононарушения в Детска педагогическа стая през 2018 година, пет от тях са за убийства. Това демонстрира, че имаме престъпност, която се повтаря и е проследима в годините. Това сподели пред БНР Маноил Манев, народен представител от ГЕРБ и член на комисията по вътрешна сигурност и публичен ред.

Управляващата партия ще внесе законодателни промени за по-тежки санкции на малолетни, направили тежки закононарушения.

" Акцентът е да може съдът да дават санкции без редукцията, заложена в особените правила за малолетните. В текста е записано, че каквото и наказване да се поставя, то не може да бъде над 12 години... Идеята на законопроекта е да дадем опция след всички експертизи и в убедеността си съдът да произнесе такава присъда, каквато лицето заслужава. Имаме хора, минали през правосъдната система към този момент, а те знаят доста добре, че по-голямо наказване от това, което написа в закона, няма по какъв начин да му бъде приложено ", добави Манев.

Той акцентира, че ще се даде опция на съдиите, уверени, че подсъдимият не може да бъде превъзпитан и изменен за тези 12, осем или шест години, да му приложат по-тежко наказване.

Маноил Манев разгласи, че към този момент има подготвен текст, който ще бъде подложен за разискване.

" Дебат ще се организира с прокуратурата, с правистите в Народното събрание, с адвокатурата. В този спор задачата е да се реализиран три неща - изясненост, че като извършиш закононарушение, ще получиш наказване, че това наказване ще се случи в този момент и бързо, че наказването подхожда по правдивост на осъщественото действие ", сподели той.

" Искаме да имаме текст, който работи и ще окаже въздействие върху това, което се случва ", безапелационен е депутатът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР