700 лева за пейка в парка предвижда Столична община. Заместник-кметът по

...
700 лева за пейка в парка предвижда Столична община.
Заместник-кметът по
Коментари Харесай

Столична община слага пейки по 700 лева, а има по-евтини

700 лв. за скамейка в парка планува Столична община.

Заместник-кметът по екологията Десислава Билева разгласи конкурс за избор на компания, която да достави към 900 пейки и 400 кошчета за парковете и градините на София. Стойността на поръчката е 760 000 лева без Данък добавена стойност или 912 000 с налога. Това прави по 700 лева на численост, макар че съществуват и такива на много по-ниски цени.

Пейките би трябвало да са със стойки от чугун, бетон или тръби, а седалките им да са от бор или друга дървесина. Всичките би трябвало да са с облегалка, като някои ще бъдат с подлакътници, а други - без. Търсената дължина е 180 см, височината с облегалката - 71 см, а единствено на седалката - 41 см.

Крайният период за подаване на документи в процедурата е 12 юни. Всеки участник в търга би трябвало да е осъществил най-малък оборот от доставки или продажби на сходни с предмета на поръчката произведения за последните три години в размер на най-малко 300 000 лева

Справка в каталози на компании за паркова и градинска мебел демонстрира, че те оферират сходни на търсените пейки и кошчета на много по-ниски цени от тези, които Столична община е подготвена да заплати, написа " Сега ". Български производител да вземем за пример продава дървена скамейка с чугунена основа и с тегло 50 кг на дребно за 476 лева с Данък добавена стойност. Дизайнът й много припомня пейките, които сега са ситуирани в Борисовата градина и в други паркове. Бетонните кошчета на същата компания костват към 250 лева с Данък добавена стойност, а цените на металните стартират от 330 лева.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР