700 000 потребители на телекомуникационни оператори са в сивия сектор.

...
700 000 потребители на телекомуникационни оператори са в сивия сектор.
Коментари Харесай

700 000 зрители гледат TV от сивия сектор

700 000 консуматори на телекомуникационни оператори са в сивия бранш. Общо 60 телевизионни български и непознати стратегии на пет кабелни оператори са популяризирани в нарушаване на Закона за авторското право и сродните му права.

На брифинг прокурор Румяна Арнаудова даде детайлности за откритите от ГДБОП нарушавания на авторски парва и данъчни закононарушения на телекомуникационни оператори.

Схемата е била разкрита в Бургас, Кърджали, Кюстендил, Благоевград, Петрич, Сандански и Дупница от осем екипа , формирани от прокурори, чиновници на Главна дирекция Борба с проведената престъпност (ГДБОП) и Комисията за контролиране на известията (КРС).

Обвинения до този миг няма повдигнати заради неналичието на техническа експертиза и акуратност в размера на укритите налози.

Ако сумите за укрити налози в изключително огромен размер, наказването е лишаване на независимост до 8 години и високи наказания.
 Министерство на вътрешните работи на война против интелектуалното пиратство в България
Министерство на вътрешните работи на война против интелектуалното пиратство в България

Не Министерство на вътрешните работи, а операторът бил отговорен, че хората нямат телевизия и интернет

Задържан е ИТ експерт в Дупница, който е употребявал компютърните си умения, с цел да попречи на проверяващите.

В Благоевград се проверяват операторите на две кабелни малките екрани , които излъчват стратегии в съвсем цяла Югозападна България.

Щетите за огромните малките екрани у нас единствено за два месеца възлизат на над 10 милиона лв.. Това е общ брой на сумите, които се дължат на притежателите на авторско право. Все още има кабелни оператори, които си разрешават да бъдат пирати, разясни Арнаудова.

Ръководителят на Отдел киберпрестъпност в ГДБОП Явор Колев акцентира, че наблюдението над нарушителите ще продължи. Операторите са били проверявани и предупреждавани през последните 20 години. Оказва се, че с развиването на интернет проверяващите са затруднени.

Представители на Национална агенция за приходите ще спомагат и ще започват данъчни инспекции. Касае се за извънредно огромен % сив бранш в тази област. Комисията за контролиране на известията ще продължи активността по установяването на извършители и бъдеща предварителна защита.

У нас във връзка следствието е и представителят на Европол Богдан Чинару.
 И в Кюстендил останаха без кабелна телевизия и интернет след акцията на ГДБОП
И в Кюстендил останаха без кабелна телевизия и интернет след акцията на ГДБОП

Някои от недоволните клиенти упорстват да прекратят договорите си

По-рано през днешния ден в коридорите на Народното събрание вътрешният министър Младен Маринов съобщи, че интелектуалното пиратство в България е сериозен проблем. В Гоце Делчев от през вчерашния ден се оплакват, че са останали без кабелна телевизия и интернет, а през днешния ден против същото недоволстват и жителите на Кюстендил.

Припомняме, през вчерашния ден ГДБОП влезе в офиси на кабелния оператор " Кабел Сат Запад " в Кюстендил, Дупница, Благоевград и Гоце Делчев.

Вследствие на акцията огромна част от жителите на Гоце Делчев останаха без телевизия и интернет , което провокира митинг в града.

По думите на юристът Емил Василев зад интервенцията на маскираните стоят корпоративни ползи .
 Гоце Делчев остана без телевизия и интернет след акцията на ГДБОП
Гоце Делчев остана без телевизия и интернет след акцията на ГДБОП

Жители се събраха на протест
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР