70% от Венеция са под вода след пореден мощен прилив

...
70% от Венеция са под вода след пореден мощен прилив
Коментари Харесай

Нов прилив във Венеция - 70% от града са под вода

70% от Венеция са под вода след следващ мощен прилив с пикови нива по обяд от 154 см. Градът още се възвръща от най-тежките наводнения за последния половин век с рекордни стойности от тази седмица. Кметът чака вредите да доближат 1 милиарда евро. Прогнозите са водата да остане висока и през почивните дни.

Настъплението на водната буря още веднъж засегна централния площад Сан Марко. Магазини и хотели отново бяха заляни, трети ден учебните заведения в града остават затворени. Италианското държавно управление към този момент разгласи изключително състояние във Венеция и отпусна 20 милиона евро за непосредствени потребности.

През двата почивни дни прогнозите са за нива на водата от 110-120 см. В естествени условия 80-90 см се считат за високи, само че търпими стойности.

Кметът упрекна за градските несгоди климатичните промени, повишили, по оценки на учените, междинното морско ниво с 20 см по отношение на век по-рано.
 © БГНЕС
На този декор известната книжарницата " Висока вода " се пробва да избави стоката си, в това число със сешоари.
Ориана - книжарка: Единственото, което можахме да сторим, е да вдигнем книгите допустимо най-високо, само че за жалост това не беше задоволително. Водата нахлу отвред и заля изцяло половината магазин.
Специалните бариери за отбрана на Венеция няма да са подготвени преди 2021 година Проектът е белязан от корупция, превишаване на разноските и забавяния в периодите.

На 26 ноември италианският кабинет ще има изключително съвещание по ръководството и структурните проблеми на града, разгласи министър председателят Джозепе Конте.
 © БГНЕС  Премиерът Конте посети Венеция и даде обещание финансова помощ Премиерът Конте посети Венеция и даде обещание финансова помощ
Италианската перла Венеция продължава да се бори с унищожителните наводнения. Приливна вълна и стихии оставиха града под вода. Премиерът Джузепе Конте п...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР