70% от Венеция са под вода след нов прилив. Градът

...
70% от Венеция са под вода след нов прилив. Градът
Коментари Харесай

Снежна вълна в Западна Европа

70% от Венеция са под вода след нов прилив. Градът претърпява най-тежките наводнения от половин век. Очаква се вредите да доближат един милиард евро. Прогнозите са водата да остане висока и през почивните дни. Някои региони от Западна Европа към този момент са на вълна сняг.

В австрийската провинция Щирия разчистваха пътища, които бяха затворени от изобилен снеговалеж. Много ферми бяха откъснати от света. Около 700 души бяха блокирани в Щолцалпе. Наложи се да търсят заслон за личен състав и гости в локална болница и за участници в курс за образование. Сто пожарникари се трудиха за отваряне на пътищата, само че и през днешния ден 350 души не съумяха да изоставен града.

Снеговалеж, дъжд и замръзване предизвикаха прекъсвания на тока в Югоизточна Франция, които засегнаха към 140 000 души в 4 департамента. Властите приканиха хората да не пътуват, откакто водач беше погубен от паднало дърво.

В някои региони на Испания тук-там е насъбран до 40 см сняг. Затворени са пътища и учебни заведения. През уикенда се чака стихия с дъждове, мощни ветрове и температури под нулата. В Галиция чакат огромни океански талази.

Жълти и оранжеви паники за неприятно време са оповестени в 14 провинции в северната част на страната.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР