70% от таксиметровите шофьори във Варна спират работа заради липсата

...
70% от таксиметровите шофьори във Варна спират работа заради липсата
Коментари Харесай

Таксиметровите шофьори във Варна пред колапс заради коронавируса

70% от таксиметровите водачи във Варна стопират работа поради неналичието на клиенти. Хората, които се възползват от услугите на сектора, са намалели с близо 90% и водачите не могат да покрият разноските за лизинг или наем на колите си, както и таксите към таксиметровите централи.

Димчо Иванов и Емил Миланов от Варна са таксиметрови водачи от близо 30 години. Въпреки дългогодишния си стаж такава рецесия в сектора виждат за първи път.

Димчо Иванов - таксиметров водач: " Браншът умира! И няма да се възвърне, защото приказва се за изключително състояние до май месец. До май месец няма да има нито един таксиметров водач, който да излезе на улицата, тъй като не можем да си плащаме сметките! "

Емил Миланов - таксиметров водач: " Ако преди качвахме 30 индивида, в този момент качваме 3,5 за през целия ден. "

Освен, че са на ръба на банкрута, таксиметровите водачи недоволстват, че клиентите постоянно не съблюдават условията за сигурност.

Емил Миланов: " Влизат и все желаят да седнат тука, на предна седалка, без маски...Вече просто ги насочваме да са откъм гърба. "

Димчо Иванов: " Той не може да откаже на клиента и в действителност рискува живота си! "

Таксиметровите водачи са уверени, че само благодарение на страната браншът може да бъде избавен. В противоположен случай до месец всички работещи в него ще банкрутират. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР