70 % от пенсионираните по инвалидност в няколко района, не

...
70 % от пенсионираните по инвалидност в няколко района, не
Коментари Харесай

Гешев разкри колко струва един фалшив ТЕЛК


70 % от пенсионираните по неработоспособност в няколко региона, не знаят от какво са заболели, какъв брой души са в комисията, която им взема решение ТЕЛК-овете и по какъв начин са си издали документите. Над 1 милиард лева от бюджета и 600 милиона лева от обществени добавки на година костват тези хора, приключването не може са пресметна тъкмо, само че стотици милиони се губят. Това съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев в утринния блок на Българска национална телевизия,

"Има сложени лица, които обикалят дребните обитаеми места, като против 600 лв. оферират подправени ТЕЛК-ове. В Силистренско цели села са с инвалидни пенсии, макар, че доста от записаните хора не живеят там. Не ги упреквам - в тези региони няма занаят, само че действително не болните хора получават тези пари ", сподели още той.

"До момента по схемата с подправени решения от ТЕЛК са разпитани над 200 души. Трябва да има надзор върху експертните лекарски комисии', безапелационен бе Гешев.

"Не знам по какъв начин се купува поданство в България. Ако знаех, щях да алармирам. Практиката, с която аз съм осведомен е за противозаконни документи за генезис, а не за българско поданство ", добави Иван Гешев.

"Организираната група, главно непознати жители, са част от една необятна мрежа за система с неофициално финансиране, с която се заобикалят банковите преводи. Доставяни са високопроходими коли за Сирия. По тази скица работим от година ", приключи Иван Гешев по тематиката за акцията против лица, упрекнати в финансиране на терористични организации.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР