70 % от пенсионираните по инвалидност в няколко района, не

...
70 % от пенсионираните по инвалидност в няколко района, не
Коментари Харесай

Иван Гешев разкри колко струва един фалшив ТЕЛК

70 % от пенсионираните по неработоспособност в няколко региона, не знаят от какво са заболели, какъв брой души са в комисията, която им взема решение ТЕЛК-овете. Над 1 милиард лева от бюджета и 600 милиона лева от обществени добавки на година костват тези хора, приключването не може са пресметна тъкмо, само че стотици милиони изтичат в пясъка. Това съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев в утринния блок на Българска национална телевизия,

"Има избрани лица, които обикалят дребните обитаеми места, които против 600 лв. оферират ТЕЛК-ове. В Силистренско цели села са с инвалидни пенсии, макар, че доста от записаните хора не живеят там. Не ги упреквам - в тези региони няма занаят, само че действително не болните хора получават тези пари ", сподели още той.

"Трябва да има надзор върху експертните лекарски комисии', безапелационен бе Гешев.

"Не знам по какъв начин се купува поданство в България, тогава щя да алармирам. Практиката, с която аз съм осведомен е за противозаконни документи за генезис, а не за българско поданство ", добави Иван Гешев.

"Организирана група, главно непознати жители, са част от една необятна мрежа за система с неофициално финансиране, с която се заобикалят банковите преводи. Доставяни са високопроходими коли за Сирия. По тази скица работим от година ", приключи Иван Гешев по тематиката за акцията против лица, упрекнати в финансиране на терористични организации.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР