70% от мюсюлманките в Малайзия вярват, че полигамията е право

...
70% от мюсюлманките в Малайзия вярват, че полигамията е право
Коментари Харесай

70% от мюсюлманките в Малайзия вярват, че полигамията е право на мъжете

70% от мюсюлманките в Малайзия имат вяра, че полигамията е право на мъжете , написа вестник South China Morning Post, базирайки се на изследване на неправителствената организация " Сестрите на исляма ".

Но макар че полигамията се приема в малайзийското общество, единствено 32% от 650-те респонденти в изследването ще разрешат съпрузите им да си вземат по още една жена.

Организацията е отчела 176 случая на бракоразвод , свързани с полигамия, при които мъжете са сключили втори брак без знанието или разрешението на първата жена. Друг проблем е финансовата поддръжка: 9,7% от клиентите на организацията настояват, че съпрузите им не ги поддържат , а 10,8 на 100 настояват, че децата им не получават финансова поддръжка от бащите си.

При някои случаи тези бракове се подписват скрито на границата на Малайзия с Тайланд, като се по този начин се заобикалят локалните закони.

В Малайзия мюсюлманите могат да вземат до четири съпруги.

Около 32 на 100 от дамите считат, че нямат право да вземат решение за половите си връзки в брака , до момента в който 62% споделят, че е неприемливо съпругите или майките да изхранват семейството.

96% са съгласни, че би трябвало да се подчиняват на съпрузите си , а 21% имат вяра, че брачният партньор има право да бие жена си.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР