70-годишният мъж, който бе ранен от похитителя в село Вълково

...
70-годишният мъж, който бе ранен от похитителя в село Вълково
Коментари Харесай

70-годишният мъж, ранен от похитителя в село Вълково е с опасност за живота, транспортират го към Пирогов

70-годишният мъж, който бе ранен от похитителя в село Вълково е с заплаха за живота, сподели по време на брифинг основният комисар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев, съобщи кореспондент на " Фокус “. Пострадалият се транспортира към болница " Пирогов “.

От думите на основният секретар на Министерство на вътрешните работи стана ясно, че ще бъде формирано досъдебно произвеждане за опит за ликвидиране. Предстоят процесуални дейности, както и документиране на цялостната незаконна активност на 41-годишния грабител от град Лом. Министерство на вътрешните работи ще работи взаимно с Прокуратурата по случая, сподели още Коцев.

" Похитителят е обезвреден с професионално майсторство и с психическо влияние. За тези часове успяхме да съберем оптимално информация за неговата персона. Установихме, че е лежал в психиатрично заведение, т.е. той е извънредно рисков. Благодарение на диалозите с психолозите, успяхме да стигнем до сполучливия завършек на интервенцията. Всеки по веригата се е справил сполучливо – от първия момент, в който е получен сигнала. Интересното в тази ситуация е, че самият грабител алармира органите на Министерство на вътрешните работи за това, което е направил и даже сега, когато споделя осъщественото от него, създава изстрели “, добави основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

По думите му обстановката е била високорискова и е основала действително заплаха за живота и здравето на мнозина.

" Имаше действителен риск, както за сътрудниците, които водеха договарянията, по този начин и за двете похитени дами “, посочи Коцев.

Във връзка със заканите, които похитителят е отправил в обществените мрежи часове преди случая, основният секретар на Министерство на вътрешните работи разяснява, че предмет на следствие ще бъде дали е имало сигнали, свързани със заканите, които 41-годишния мъж е отправял в обществените мрежи.

В рамките на огледа на местопроизшествието следва да бъде открито и дали похитителят е има в себе си взривни устройства, както твърдеше във видеото, което излъчваше на живот от мястото на случая. Към момента това, което е доказано е, че същият е имал два револвера и хладно оръжие.

41-годишния мъж от Лом има престъпно минало – регистрации за заличаване и разваляне, както и за нелегално владеене на оръжие. Има и условна присъда.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР