70-годишен старец от Ямбол опитва да блокира пет поръчки на

...
70-годишен старец от Ямбол опитва да блокира пет поръчки на
Коментари Харесай

С един удар дядо от Ямбол блокира поръчки над 338 млн. лв.

70-годишен дъртак от Ямбол пробва да блокира пет поръчки на Агенция " Пътна инфраструктура " на обща стойност над 338 млн. лева Всички касаят процедурите, с които АПИ избира кой да прави пътното поддържане през идващите пет години.
Жалбите от компания " Ика – 2М " ЕООД в Комисията за защита на конкуренцията са подадени в един ден – на 12 септември. С тях 70-годишният й едноличен притежател Иван Митев желае да бъде наложена на всички краткотрайна мярка " прекъсване на производството ".
Справка в Търговския указател сочи, че компанията е наскоро записана – през юли месец 2017-та, с 500 лева капитал. И е с активност покупко-продажба на артикули или движимости.
Дружеството не е вписано в Камарата на строителите, не е изпълнило до момента нито една социална поръчка. Няма и потенциал да извършва дейностите, които пробва да спре.
Въпреки всички нямания, желанието на дядото е да блокира безусловно всички поръчки за превантивно, настоящо, зимно поддържане и ремонтно-възстановителни работи при спешни обстановки на републиканските пътища в 23 от общо 27 области в България.
Не е пощадил дори пътищата от неговата си област Ямбол.
Дожаляло му е или инцидентно е пропуснал единствено Югозападния регион, в който се намират областите Благоевград, Кюстендил, Перник и София. Единствената неатакувана от него поръчка е за 98,6 млн. лв..
Спрямо всички други, против които стачкува, 70-годишният дядо апелира разясненията, дадени от шефа на Пътната организация.
За сметка на това възрастният мъж пробва да постави ръка върху избора на реализатор за: Южен централен регион с областите Кърджали, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Хасково (поръчка за 94,7 млн. лева.); Северозападен регион с области Видин, Враца, Монтана, Ловеч и Плевен (поръчка за 48,1 млн. лева.); Северен централен регион с области Велико Търново, Габрово, Разград, Русе и Силистра (поръчка за 74,4 млн. лева.); Югоизточен регион с области Бургас, Сливен, Стара Загора и Ямбол (поръчка за 72,9 млн. лева.); Североизточен регион с области Варна, Добрич, Търговище и Шумен (поръчка за 48,1 млн. лева.).
Подадените от Митев тъжби към този момент са със статус " иницииран развой ". Малко евентуално е да успее да ги блокира въпреки всичко, поради последните промени в Закона за публичните поръчки – че би трябвало да потвърди качеството си на заинтригувано лице. Но не е невероятно.
При всички случаи обаче опитът да се попречи на пътното поддържане в съвсем цяла България заслужава внимание. Още повече, че в този момент настоящите контракти за тази активност изтичат на всички места – има региони, където са останали седмици или месец до края. Ако не съумеят в точния момент да проведат процедурите, евентуално АПИ ще бъде принудена да разпорежда спомагателни действия с анекси. А може би това е задачата на тези тъжби. Кой може да знае, в случай, че индивидът и компанията, с която се стачкува, нямат никаква пътностроителна биография.
Възможно е старецът въобще да не знае, че от негово име вършат опит да спрат поръчки за милиони. И това се е случвало.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР