70-годишен старец от Неделино прекара цяла нощ в планината при

...
70-годишен старец от Неделино прекара цяла нощ в планината при
Коментари Харесай

70-годишен родопчанин изкара цяла нощ при -12 градуса, невредим е

70-годишен дъртак от Неделино прекара цяла нощ в планината при минусови температури. Намериха го, прибраха го, стоплиха го и се оказа незасегнат, излиза наяве от известие на полицията в Смолян.
Енчо Беширов бил разгласен за търсене от околните му през вчерашния ден по обед. Възрастният мъж е самотно живеещ, с леки психологични отклонения, имало е и други случаи, в които бил търсен. За последно бил забелязан на 6-ти януари, в неделя, до кръстовището в Горно Неделино, на изхода на града.
Четирима чиновници от локалния полицейски сектора незабавно се заели с издирването му, защото възрастният мъж е прекарал нощта навън и при ниските температури се страхували за живота му.
Освен персоналното търсене, полицейските чиновници осъществили връзка с кметовете на всички обитаеми места, намиращи се в посоката, в която е забелязан изчезналият, с цел да ревизират дали е видян в някое от тях.
След подробен обход на местности в посоката на придвижване на възрастния мъж той е открит в местността „ Шадийца “, землище на гр. Неделино, лежащ на снега, премръзнал и изнемощял. Предната нощ дядото не е лягал, а непрестанно се е движел. Това е повода да остане жив.
След като го прибрали в къщи, мъжът се е затоплил и е в положително здраве, незасегнат е, оповестяват от полицията.
Местността Шадийца е на над 1150 метра надморска височина. Справка в метеорологичните данни от станцията на Рожен за Чепеларе - град на съвсем същата надморска височина, сочи, че в нощта на неделя против понеделник, в която дядото е прекарал навън, температурата е паднала до минус 12 градуса.
Снощи температурите в Смолянско се намалиха до -18 градуса.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР