70-годишен дядо ще лежи 16 г. в затвора за убийство

...
70-годишен дядо ще лежи 16 г. в затвора за убийство
Коментари Харесай

Дядо ще лежи 16 г. за убийство с брадва на приятел, скрил трупа му в двора

70-годишен дядо ще лежи 16 година в пандиза за ликвидиране с особена свирепост на собствен другар в кюстендилското с. Жиленци. Атанас Атанасов получи присъдата от окръжния съд, като тя не е дефинитивна, а може да се апелира.

Жестокото ликвидиране станало вечерта на 8 против 9 юни 2017 година, бе разкрито откакто на 10 юни 2017 година в районно управление (на МВР) Министерство на вътрешните работи - Кюстендил е получен сигнал от сина на Иван Илиев, че татко му, който живеел в къща в махала Мазнево в с. Жиленци, е в неопределеност. 68-годишния Илиев е бил разгласен за търсене. В хода на провеждани в продължение на няколко дни оперативно–издирвателни мероприятия в региона на с. Жиленци и разпити на съседи, полицейските чиновници са открили, че Илиев общувал и постоянно посещавал съседа си Атанас Атанасов.

На 15 юни проверяващите посетили парцела на Атанасов. Той им споделил, че не е виждал Илиев, само че като се държал гузно и обезпокоеното и постоянно поглеждал към купчина насъбрана трева в двора.

При изработен оглед в двора на Атанасов, под купчината от трева, е бил открит трупът на Илиев. Намереното тяло било в етап на мощно разлагане, с вързани ръце, омотано в одеяло, а главата - в дребен чувал. Оказало се, че двамата другари седнали вечерта на 8 юни да се черпят, само че се скарали и Атанасов сграбчил секира, с която разцепил главата на съседа си. Пред съда килърът призна виновността си.

Осъден е и да заплати общо 105 хиляди лева кръвнина на наследниците на убития, както и близо 8000 лева разходи по делото и такси.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР