70 милиона европейци нямат никакви знания и умения, свързани с

...
70 милиона европейци нямат никакви знания и умения, свързани с
Коментари Харесай

Евродепутати подкрепиха "Визия за България" на конференция в ЕП

" 70 милиона европейци нямат никакви знания и умения, свързани с четене, писане и смятане. Ние, социалистите, избираме да поставим хората на първо място. Заради това, искаме винаги да има повече пари за учителите и образованието ". Това каза евродепутатът от БСП/ПЕС Момчил Неков на конференцията “Образование, култура и солидарно гражданско общество: Преобразуване на Европа оттук ”, организирана от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП. Той заяви, че образователната система трябва да създава личности, в чиито умения държавите да инвестират. Неков каза още, че е много важно социалистите да покажат, че тяхната политика е свързана и със защитата на децата още от най-ранна възраст, защото те са най-уязвимата група в обществото. " В България, социалистите искаме да приобщим, защитим и вкараме в образователната система всички деца, за да имат те бъдеще ", обясни още евродепутатът. Неков обяви, че в Силистра ще представи проучване, свързано с въпроса- как можем да направим връзката между бизнеса и образованието, за да могат младите хора да се реализират в родното си място.

Анелия Клисарова: Във " Визия за България " сме заложили образованието, културата и науката като основен приоритет и не можем да ги делим
" За да имаме добро висше образование, началната подготовка на децата в училище, мотивацията им да се учат, трябва да бъдат на много високо ниво. Във " Визия за България " ние сме заложили образованието, културата и науката като основен приоритет и не можем да ги делим ", каза народният представител от ПГ на " БСП за България " Анелия Клисарова по време на конференцията. Тя добави, че всеки българин може да даде своите предложения във всички части на Визията, за да решим проблемите заедно. " 61% от българските граждани казват, че не са доволни от нивото на образованието и искат то да се подобри- това показва желанието на хората, децата им да се учат. За съжаление, 23 000 деца годишно остават извън образователната система, въпреки че образованието до 16 годишна възраст у нас е задължително ", обясни народният представител. Проф.Клисарова каза още, че цел на Визията е да бъде създадена образователна система, която да развива младите хора, за да могат те да се реализират. " С " Визия за България " издигаме статуса на учителя на по-високо ниво, предлагаме и пълна държавна издръжка на децата в детските градини, заедно със здравословния начин на живот, както и много други неща, свързани с образованието ", каза още Анелия Клисарова.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР