70-годишният бургазлия Георги Кехайов оцеля по чудо, след като в

...
70-годишният бургазлия Георги Кехайов оцеля по чудо, след като в
Коментари Харесай

Смел бургазлия спаси съседа си от сигурна смърт

70-годишният бургазлия Георги Кехайов оцеля по чудо, след като в дома му днес около 17:00 ч. избухна газова бутилка. Минути след инцидента пенсионерът разказа, че бутилката гръмнала на остъклената му тераса.

На практика това е било буферът, който да поеме ударната вълна, иначе щетите биха били много по-сериозни.
Георги е пострадал най-вече от счупените стъкла от ударната вълна. Запалил се е и якето му, което негов приятел бързо успял да загаси, но въпреки това Георги има леки изгаряния по цялото тяло, съобщава „ Флагман”.



Заради инцидента целият паркинг пред вход В на бл. 42 в жк „ Братя Миладинови “ е посипан със стъкла – от старата дограма, с която той е заградил терасата си.

Бургазлията Виктор Стоев е човекът, който е спасил 70-годишния Георги от ужаса да пламне като факла.



„ Около 16:30 часа отидох на гости на моя приятел Георги Кехайов, носих бутилка пелин. Той реши да стопли боб за салата. Излезе на терасата, включи котлона и се върна в стаята. Георги не беше пил – една-две глътки от чашата, в която току-що му бях сипах. В един момент той се запъти към терасата, след това чух страшният взрив. Георги се върна и целият гореше. Якето му бе в пламъци! Бързо го свалих и загасих. Георги бе сериозно пострадал, имаше изгаряния, както и наранявания от стъклата. Пожарникарите дойдоха и казаха, че газовата бутилка е неизправна. Ядосвам се вече час и се чудя кой и как допуска да бъдат продавани такива боклуци на пазара. Можеше да убият човека”, гневи се Виктор.

Пожарникари разказаха, че огънят е причинен от изтичане на газ, а пострадалият е излязъл на терасата със запалена цигара, което е предизвикало адският взрив. Бутилката е била малка, а терасата е поела като буфер цялата ударна вълна. Това е предотвратило далеч по-сериозно последствия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР