70 000 долара на минута, 4 милиона долара на час,

...
70 000 долара на минута, 4 милиона долара на час,
Коментари Харесай

Най-богатото семейство в света печели по 4 млн. долара на час

70 000 $ на минута, 4 милиона $ на час, 100 милиона $ дневно – с по толкоз нарастват средствата на най-богатото семейство в света – фамилия Уолтън.

Кланът, който владее 50% от акциите на веригата Walmart, и тази година заема първото място в класацията на Bloomberg за най-богатите фамилии в света.

В годишния рейтинг на компанията попадат 25 фамилии, чието общо положение се прави оценка на над 1,4 трилиона щатски $.

За година благосъстоянието на семейство Уолтън се е нараснало с 39 милиарда $, достигайки до 190,5 милиарда $.

Второто място в класацията е за семейство Марс – наследници на създателя на сладкарска компания Mars Франк Марс. По данни на Bloomberg, за година те са спечелили 37 милиарда $, увеличавайки благосъстоянието си до 126,5 милиарда $.

Челната тройка се добавя от братята Чарлз и Дейвид Кох – синове на Фед Кох, който през 1940 година основава компанията, която десетилетия по-късно се трансформира в корпорация Koch Industries. Състоянието им се е нараснало с 25 милиарда, достигайки 125 милиарда $.

На четвърто място се подрежда династията, ръководеща Саудитска Арабия – Ал Сауд. Богатството на членовете на кралското семейство се прави оценка на 100 милиарда $. При това, регистрира Bloomberg, положението на цялото семейство, в което влизат към 15 000 души, най-вероятно е доста по-голямо.

На пето място в класацията на най-богатите фамилии в света са братята Ален и Жерар Вертхаймер, които имат една от най-популярните фешън марки - "Шанел ". Състоянието им се прави оценка на 57,6 милиарда $.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР