7 въпроса към Борисов: 1. По времето на служебното правителство

...
7 въпроса към Борисов: 1. По времето на служебното правителство
Коментари Харесай

Журналист със 7 остри въпроса към Борисов

7 въпроса към Борисов: 1. По времето на служебното държавно управление на проф. Герджиков, в организация ”Митници ” е станала контрабанда за над 100 млн. лева Агенция ”Митници ” е под контрола на Министерство на финансите. Знае ли кой е бил финансов министър тогава и за какво същият е финансов министър и в този момент?
2. Правителството даде 500 млн. лв. за покриване на увеличените разноски за Министерство на здравеопазването, МО и Министерство на вътрешните работи по време на рецесията с Коронавирус 19.

Колко от тези пари са изхарчени и защо? Къде са останалите?

3. Колко компании досега са се възползвали от мярката 60/40 в процентово съответствие, тъй като тази мярка е очевидно неработеща?

4. При състояние, че още сме в изключителна епидемиологична конюнктура, къде се покри ген. Мутафчийски?

5. Подготвена ли е страната ни с документи по кандидатстване за заемите от Европейски Съюз? Имаме ли подготвени, съответни, планове?

6. 89 милиона за ремонт на Автомагистрала “Тракия” в сектора Чирпан - Стара загора. Безспорно е, че би трябвало да се ремонтира, тъй като най-малко от 5 години пътното легло е пропаднало и пътят е на “вълни”. Въпросът е за какво ремонтът идва едвам в този момент? Участъкът е въведен в употреба през 2007 година Съгласно Наредба 2/2003 на Министерство на регионалното развитие гаранционният период, в който строителят дава отговор за корекция на дефекти е 12 година, когато се касае за автомагистрали - т.е. до 2019 година Защо страната остави- безучастно да изтече гаранционният период и не ангажира гаранционната отговорност на строителя (става дума за “Трейс”)?! Защо в продължение на години, безучастността на АПИ костваше човешки животи? Защо, в този момент, данъкоплатците би трябвало да излеят 89 милиона, поради безотговорността на обществената власт?

7. Кога ще подадеш оставка, наред с цялото, компрометирано, държавно управление?

#ден34 #оставка

Станислав Балабанов, Facebook

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР