7 трика как да плащате по-малки сметки за парно От

...
7 трика как да плащате по-малки сметки за парно От
Коментари Харесай

7 трика как да плащате по-НИСКИ сметки за парно

7 трика по какъв начин да плащате по-малки сметки за парно
От през днешния ден стартират поетапното стартиране на парното в София, което незабавно ни навежда на мисълта, че скоро още веднъж ще стартираме да плащаме огромни сметки за парно. Някои семейства са съществено обезпокоени преди старта на всеки отоплителен сезон и по-точно по какъв начин ще се оправят с високите сметки за парно. Днес ще ви разкрием няколко потребни съвета, с които да намалите доста сметките си за отопление тази зима.
 Пускат парното в София Пускат парното в София
Пускат парното в София. Поетапно ще бъдат включени първо детските градини, образователните и здравни заведения, след което жилищните здания въ...
1. Не включвайте и изключвайте парното – доста хора вършат грешката да стопират парното, до момента в който са на работа денем и да го пускат единствено вечер, когато са си вкъщи. Това е огромна неточност, тъй като денем жилището изстива и вечер парното работи на цялостна мощност, до момента в който не доближи приятна температура за нощта. Винаги оставяйте парното включено на по-ниска степен, с цел да е топло непрекъснато и да поддържате една и съща температура, което ще понижи сметките ви осезаемо.
2. Сменете дограмата си – в случай че към момента имате остаряла дървена дограма, би трябвало да знаете, че денем се губи огромно количество топлота. Всяка сменена дограма в дома ще резервира топлината на жилището ви за доста по-дълго време и няма да се постанова парното да работи нон-стоп, с цел да компенсира студения въздух, който влиза извън.
3. Изолирайте добре стените – изключително, в случай че живеете в апартамент, в който имате външна стена, безусловно би трябвало да имате дебела изолираност. Това трансформира всичко и несъмнено ще усещате по-малко мраз и повече уют, даже парното да работи едва.
4. Премахнете дългите и плътни пердета от радиаторите – доста хора вършат грешката да покриват радиаторите вкъщи с дебели и тежки пердета. Избирайте фини материи или завеси, които покриват единствено прозореца, само че не стигат до земята. Всеки плат задържа топлината и не ѝ разрешава да доближи до останалата част на помещението.
 Манолова оповестява за безпорядък с връщането на пари и сметките от Топлофикация София (ВИДЕО) Манолова оповестява за безпорядък с връщането на пари и сметките от " Топлофикация София " (ВИДЕО)
Пълен безпорядък с изравнителните сметки и възобновяване на пари т.е. понижение на сметките за парно и топла вода - това твърди някогашният ом...
5. Отоплявайте всички стаи – не оставяйте затворени стаи, които не ползвате, без отопление, тъй като това още веднъж не ви икономисва от сметките, а прави отоплението на другите стаи по-трудно, поради студения въздух, приближаващ от стаята, която не се отоплява. Заедно с въздуха изстиват и стените и това се предава на останалите пространства.
6. Изберете хубава външна врата – тя също дава своето отражение на сметките за парно, тъй като от входа постоянно влиза леден възудх, изключително в случай че имате остаряла врата. Дървените солидни порти задържат най-вече топлота, а постоянно би трябвало да имате и положително уплътнение от всички страни, тъй че да държите студа на открито.
7. Проверете дали радиаторите са обезвъдушени – постоянно, когато научите, че престои стартиране на парното, оставете винтилите отворени на най-много, тъй че сте сигурни, че радиаторите ви ще са в редовност и ще топлят, както е належащо. Когато парното пристигна и затоплите пространствата, намалете на мечтаната от вас степен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР