7 телефонни измами са предотвратени вчера във Варна след намеса

...
7 телефонни измами са предотвратени вчера във Варна след намеса
Коментари Харесай

7 ало измами са предотвратени във Варна за ден

7 телефонни измами са предотвратени през вчерашния ден във Варна след интервенция на чиновници на секторите " Измами " на Главна дирекция " Национална полиция " (ГДНП) и " Престъпления срещу собствеността " към Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи (ОДМВР).

В единия от случаите 94-годишна жена е оставила 1 500 лв. на посочено от измамниците място. След намесата на полицията парите са върнати на бабата . В останалите случаи от през вчерашния ден измамите са предотвратени преди евентуалните жертви да дадат желаната сума, оповестиха от варненската регионална полицейска дирекция.

Измамниците са употребявали схемите " подпомагане на полицията при осъществяване на полицейска интервенция " и " потърпевш родственик при ПТП ".
 Задържаха ало лъжец, отмъкнал 6000 лева от баба във Варна
Задържаха ало лъжец, отмъкнал 6000 лева от баба във Варна

Той заблудил възрастанта жена, че внучката и е предизвикала злополука, при която има потърпевш

От полицията предизвестяват, че по празниците телефонните измами зачестяват , към празниците и приканват хората да не се подлъгват, да не дават персонални данни, по никакъв мотив да не дават пари на непознати и при съмнителни диалози незабавно да подадат сигнал на телефон 112.

" Умоляваме всички, които имат възрастни родители и родственици, да им обяснят за лъжливите схеми и сюжети и да ги предупредят да не дават по никакъв мотив пари, желани по телефон ", показват още от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Варна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР