7 служители на международното летище в Тбилиси бяха отровени в

...
7 служители на международното летище в Тбилиси бяха отровени в
Коментари Харесай

7 отровени след разлив на опасно вещество в Тбилиси

7 чиновници на интернационалното летище в Тбилиси бяха отровени вследствие на разливане на неидентифицирано вещество, рисково за здравето, съобщи ръководителят на осведомителната работа на Грузинската асоциация на летищата Георгий Гоглидзе.

"На 2 юли на разсъмване от офиса на "Аерофлот " се появи неприятна миризма. За да се обясни обстановката изпратихме техническия личен състав на летището до офиса и по-късно се обадихме на Министерството на вътрешните работи ", сподели Гоглидзе.

Той съобщи, че четирима механически служащи са били отровени, откакто са посетили офиса на съветската самолетна компания "Аерофлот ", намираща се на летището. Според него по това време в кабинета не е имало чиновници и случаят не е предизвикал никаква суматоха на летището.

Всичките 7 жертви имат идентични признаци - световъртеж, гадене, инфектиране на лигавицата на очите. Лейарят на болничното заведение в Тбилиси, където са откарани чиновниците на летището, Отар Дихаминджия съобщи, че " аргументите за отравянето не са открити ". "Имаме отравяне от отровен темперамент с неустановено наличие ", сподели той.

Трима от ранените са освободени от болничното заведение през днешния ден сутринта, а останалите ще изоставен болничното заведение в идващите няколко часа.

В сряда Държавната работа за сигурност на Грузия заяви, че по отношение на случая на интернационалното летище в Тбилиси е арестуван жителят на Русия Дмитрий Б. Според организацията, руснакът е обвинен, че е изсипал течност, съдържаща рисковото вещество на летището в Тбилиси.

Вижте още:

Лекарите, избавили Скрипал - несигурни за бъдещето им

Владимир Путин остро подлага на критика Съединени американски щати, изиска достъп до Юлия Скрипал

Юлия Скрипал с покъртително изказване към Русия

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР