7 процента от анкетираните в проучване на агенция Афис заявяват,

...
7 процента от анкетираните в проучване на агенция Афис заявяват,
Коментари Харесай

Всеки ден 50 жени в Европа умират заради насилие


7 % от интервюираните в изследване на организация " Афис " декларират, че домашното принуждение във връзка с дамите е целесъобразно, тъй като те го заслужават. 54 на 100 от включените в изследването считат, че водената в България политика благоприятства равния статут на дамите, заяви БНР и Пик бг.

Отдавна е известна статистиката, че всяка четвърта жена в България е подложена на принуждение. Новото изследване затвърждава данните за отрицателното отношение на мъжете към дамите и за физическите, и психическите контузии, които претърпяват дамите. 84% от интервюираните декларират, че насилието е неприемливо и би трябвало да бъде осъдено. 

Адвокат Милена Кадиева от " Джендър други възможности " в град Пловдив: " Само за предходната година в нашия офис са предоставени 558 съвещания на дами и деца, потърпевши от домашно принуждение, а в Районни съд бяха формирани 241 каузи и това се отнася единствено за Пловдив ".

Илияна Стойчева, президент на Българската платформа към Европейското женско лоби добави: " Всеки ден 50 дами в Европа умират поради принуждение, което са понесли от своя сътрудник, от своя брачен партньор, от своя шеф, от инцидентен минувач на улицата ".

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР