7 обвинения за хазартния босИздирват го с Интерпол, има европейска

...
7 обвинения за хазартния босИздирват го с Интерпол, има европейска
Коментари Харесай

Гешев:Ще изправим Божков пред съда

7 обвинявания за хазартния необут Издирват го с Интерпол, има европейска заповед за арест Искаме престъпният преход да свърши. Време е всеки да си заплати за това, което прави, без значение кой стои зад него, отсече Гешев
Ще поставим всички старания да надигнем Висил Божков пред съда. Не знам къде е в този момент, само че съм сигурен, че ще си го приберем. Това изрично съобщи прокурор № 1 Иван Гешев на ексклузивен брифинг във връзка днешната акция на Спецпрокуратурата в офисите и жилищата на хазартния необут. Рано сутринта през днешния ден Специализираната прокуратура и Министерство на вътрешните работи влязоха в офисите на Васил Божков на ул. " Московска " и ул. " Фритьоф Нансен " в София, където се обитават " Нове холдинг " и Националната лотария. " В момента се организират дейности по претършуване в дома и офисите на Васил Божков ", съобщи пред БЛИЦ Сийка Милева, представител на основния прокурор Иван Гешев.

" Към момента Васил Божков е обвинен по 7 обвинявания - за началник на ОПГ, за насила, за изнудване, за опит за рушвет, за подбуждане за закононарушение по работа. Отделно е разгласен за интернационално търсене, защото същият е открито, че е напуснал границите на страната ", разгласи Иван Гешев.

Главният прокурор e уверен в резултата от дейностите на прокуратурата и даде образци: " Адвокатът на Арабаджиеви обясняваше, че се връщат всеки миг. Адвокатът на Цветан Василев също. Тези лица, които се укриват отвън страната, към този момент са у нас - Димитър Желязков сега е обвинеям, Арабаджиеви бяха издирени и сега са подсъдими, Баневи сега са подсъдими, Миню Стайков също е обвиняем. Сигурен съм, че наблюдаващите прокурори също ще изправят и Васил Божков пред съда ".

" Време е този престъпен преход да свърши. Време е да кажем стига и прокуратурата го прави и ще го прави за всички лица, които са нарушили закона. Време е българските жители да решат какво желаят - да се оплакват или да видят по какъв начин това ще се случи. Прокуратурата, до момента в който аз съм основен прокурор, ще направи всичко допустимо да си свърши работата, която не е свършена през предходните години ", сподели още Иван Гешев.

" Ние не преследваме богати хора. Всеки би трябвало да си съблюдава отговорностите. Не може отговорностите да са за хора с по-малки благоприятни условия. Не може да дължиш на страната над 400 млн лева и над 559 млн. лева за лотарийни игри и да казваш, че си репресиран. Това са 100 лв. към всяка пенсия. Това е за 1 година ", разкри обвинител №1.

По мотив оповестените по прокуратурата и записи за опит на президента Румен Радев да прикрие спор на ползи на брачната половинка си Дисислава Радева по времето, когато е PR на Военновъздушните сили, Гешев разяснява: " " Звуковите файлове, които пуснахме за Румен Радев, не са СРС. Това, което е в медиите, не са СРС, а са извадки, за които има позволение от наблюдаващите прокурори. Прокуратурата и основният прокурор не влизат в персонални борби. Работата на прокуратурата е да съблюдава закона. Такива дейности прокуратурата подхваща към всички лица ". Нямаме никакви терзания да ангажираме наказателна отговорност за всяко едно лице без значение от неговия пост, отговори прокурор № 1 на въпрос за " Радев гейт ". И заключи: " Искаме да дадем на българските жители ред и сигурност в страната. Искаме този престъпен преход да свърши. Време е всеки да си заплати за това, което прави, без значение кой стои зад него ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР