7 месеца условна присъда заради жестокост към животно. Това е

...
7 месеца условна присъда заради жестокост към животно. Това е
Коментари Харесай

7 месеца условна присъда за жесток побой над домашно куче

7 месеца условна присъда поради свирепост към животно. Това е окончателното наказване за мъж, който преди две години преби съвсем до гибел домашно куче в София. Доктор Габриела Панкова няма да не помни 4 юли 2017-а година, когато дежурството в клиниката я среща с Бруно. Разказва, че той прекатурва визиите й до каква степен може да стигне човешката свирепост, само че и волята на кучето да живее.

„ Името, което дадох на Бруно, произлиза от " грубост ", брутално пребито куче. И първите букви ги взех от " бру ", " грубост ", тъй като Бруно символизира силата, която едно животно има и доверието, любовта към хората, която не се губи поради претърпяното ", показа ветеринареният доктор Панкова.

Устата на кучето е била завързана, поставено е в чувал, удряно е с металeн кол и камък. Според формалната информация повода за жестокостта на причинителя е, че кучето ухапало негов другар.

„ Няма да не помни първия миг, в който той стартира да се храни. Беше гладен, само че колкото да дъвчеше храната поради раните, които имаше ", сподели още Габриела Панкова.

Кучето прекарало месеци в клиниката. Осиновители му намира германката Розалин Шмих. Тя е от доброволците, които всяка неделя разхождат общо към 1500-те кучета в общинския подслон до София

„ Аз желаех не просто да бъде куче, вързано в някой двор, тъй като на някой му е станал жалост за него. Исках да се махне от приюта и да получи късмет да бъде същински домакински любим " сподели доброволецът от " Бандата на 1500-те " Розалин Шмих. Докато тече възобновяване и връщането на Бруно към живота, стартира и делото против индивида, опитал се да го убие. Случаите на експанзия към животни зачестяват. Само през януари, тази година, от полицията са почнали 42 следствия за закононарушения с животни. съвсем всички са за проявена свирепост от човек към животното.

„ Доста постоянно не се стига до самия причинител, тъй като няма очевидци. Освен това хората се тормозят да свидетелстват ", съобщи шефът на " Екоравновесие " Веселин Асенов.

По данни на Министерство на вътрешните работи през предходната година е имало два пъти повече закононарушения против животни спрямо 2014-а. Причината за растежа обаче не бил, че самите закононарушения са повече, а че обществото е станало по-нетърпимо към тях и подава повече сигнали. Няма обаче систематизирана информация какъв брой от закононарушенията са приключили с присъди, както и какви са те.

В случая на Бруно развързката е позитивна. Новите му стопани в Германия се шегували, че даже си има другарка. Нея също осиновили, откакто била жертва на принуждение.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР