7 месеца по-късно казусът по мегаделото Иванчева се заплита все

...
7 месеца по-късно казусът по мегаделото Иванчева се заплита все
Коментари Харесай

Делото срещу Иванчева: Корупция под прицел или специализиран тормоз?

7 месеца по-късно въпросът по мегаделото " Иванчева " се заплита от ден на ден. Според бранителите, институциите координирано тормозят някогашния кмет на " Младост " Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова. Двете бяха задържани показно в центъра на София, а по-късно разкарвани с белезници в спецсъда и отвън него. Жените настояват, че са държани в изолираност при безчовечен условия и са докарани до меланхолия. Само пред Нова тв началниците на арестите в София отхвърлиха изказванията и заподозряха опит за манипулиране на публичното мнение.

Осигурени са всички нужни човешки условия - хигиена, храна 3 пъти дневно, баня и тоалетна, право на безвъзмездна здравна и стоматологична помощ и лекуване ", сподели началникът на Областна работа “ Изпълнение на наказванията “ - София към ГДИН Росен Милотинов.

По неговите думи няма оплаквания от другите арестанти. 107 са жалбите откогато Десислава Иванчева и Биляна Петрова са зад решетките. Те са подсъдими за взимане на рушвет в изключително огромни размери и са под стража от 17 април след демонстративен 5-часов арест на централен столичен бул..

Милотинов отхвърли изказванието, че при всяко влизане и излизане в ареста обвинените са събличани чисто голи и са претърсвани. Той съобщи, че обискът се прави от лица от същия пол с металодетектор, без да се накърнява персоналното достолепие на претърсените. Арестантите не се събличат. Защитата твърди, че Иванчева и Петрова са подложени на изключителна свирепост. Адвокатите считат, че те са в тежко психическо положение. 

Задължително изискване е арестуваният да минава медицински обзор не по-малко от един път седмично ", съобщи Маргарита Дойчинова, шеф Арести в " Изпълнение на наказванията " София.

Милотинов сподели, че всяка седмица се изготвя меню за арестантите, в което наложително има месо, риба, както и десерти. Дойчинова добави, че храната се доставя неотложно от пандиза в София. Тя беше безапелационна, че застояла или мухлясала храна не се дава на арестуваните.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР