7-месечната Катерина, която беше отнета от социалните служби в Германия,

...
7-месечната Катерина, която беше отнета от социалните служби в Германия,
Коментари Харесай

Немският съд не върна 7-месечната Катерина на българските й родители

 7-месечната Катерина, която беше отнета от обществените служби в Германия, остава отвън фамилията си и ще бъде гледана от приемни родители още най-малко три седмици, заяви bTV. На съвещание през днешния ден съдът в град Винзен въпреки всичко е решил, че майката може да вижда детето си, само че в обществената работа.

На 9 януари родителите на бебето, които живеят в Хамбург, изпратиха сигнал до българските медии, че след злополука, немските лекари разкрили остарял кръвоизлив в мозъка и се усъмнили, че 7-месечната Катерина е била унизена в фамилията си. Според описа на майката обществените й обяснили, че подобен кръвоизлив се получава от разтрисане на главата на детето. Така се стига до отнемането на детето, което е предадено на приемно семейство. Българското външно министерство следи случая.

Решението по делото не е дефинитивно. В Германия са в очакване на заключително здравно мнение. От външното ни министерство са обезпечили мнения и на български лекари. Какво написа в тях не е налично за медиите.

" Събраните материални доказателства не разрешават еднопосочно да се вземе решението. Целта е да се образува обективно мнение по случая - има ли принуждение над дете в фамилията, методът на предизвикателство на контузиите, вероятно отговорно държание ", изясни завеждащият консулска работа Даниел Данов.

Според адвокатка, която се занимава с интернационално фамилно право, методът на обществените в Германия е общоприет за Западна Европа.

" Цяла Западна Европа в действителност имат една и съща обществена система, в която реагират при случаи и хипотези за деца, сложени в риск. А точно неотложно лишаване на детето от фамилията, при положение, че приказваме за опасност за живота на детето ", изясни юрист Йорданка Бекирска.

Според юристката, методът, който те са употребявали във връзка с нашите съграждани, е същият, който употребяват и към техните съграждани.

Предстои да бъде планувано последващо правосъдно съвещание.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР